8. Sınıf Öğün Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 155

Değerli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Matematik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Matematik çalışırken bu dersi bir sözel grubu dersi gibi düşünmemek gerekir Matematiğin zorluğunu öğrenci kendi yeteneksizliği olarak görmemelidir Her dersin özelliği farklı olduğu için matematik dersi için yapılacak çalışmada farklı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Etkin okuma başlığı altında paylaşılacak teknik “İSOAT” şeklinde kodlanmış olan yoldur.anlaşılacağı kodlamanın her harfi bir aşamayı temsil etmektedir. Aşamaları kısaca açıklamak gerekirse İncele: Okunacak konunun ana alt başlıkları konuların ilk son paragrafları gözden geçirilir ama konu bütünüyle okunmaz.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 155 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 155 Cevabı 

37. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
( ) Şekil hangi nokta etrafında dönüyorsa o noktaya dönme merkezi denir.
( ) Döndürülen şeklin ilk ve son görünümü arasında oluşan açıya hareket etme açısı denir. ( ) Herhangi bir doğru boyunca ötelemede şeklin ve görüntüsünün doğruya uzaklığı eşittir. ( ) Saat yönünde 90° dönme ile saatin tersi yönde 90° dönme aynı harekettir.

38. Köşelerinin koordinatları A(- 3, 3), B(- 4, 2), C(- 1, 1) olan üçgenin x eksenine göre yansıması olan üçgenin köşelerinin koordinatlarını bulunuz. Her iki üçgeni de koordinat düzleminde çizerek gösteriniz.

39. Köşelerinin koordinatları A(- 5, – 1), B(- 1, 2), C(- 7, 3), D(- 3, 4) olan dörtgenin y eksenine paralel 2 birim yukarıya ve x eksenine paralel 3 birim sağa ötelenmiş şeklinin koordinatları, aşağıda- kilerden hangisidir?

40. Aşağıdaki koordinat düzleminde verilmiş çokgeni x eksenine paralel 3 birim sağa ve y eksenine paralel 2 birim aşağıya öteleyiniz ve çokgenin görüntüsünü çiziniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir