8. Sınıf Öğün Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148

Değerli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Matematik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Matematik çalışırken bu dersi bir sözel grubu dersi gibi düşünmemek gerekir Matematiğin zorluğunu öğrenci kendi yeteneksizliği olarak görmemelidir Her dersin özelliği farklı olduğu için matematik dersi için yapılacak çalışmada farklı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Etkili ve verimli çalışmanın en önemli öğelerinden biri çalışılacak ortamın düzenlenmesidir.Çalışma ortamı öğrenciyi derse güdüleyici nitelikte olmalıdır. Bir başka anlatımla öğrenci çalıştığı ortamdan zevk almalıdır. O ortamda bulunmak onu rahatsız etmemelidir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 148 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 148 Cevabı 

6. Bir sınıfta 12 kız, 13 erkek öğrenci vardır. Sınıftan rastgele seçilecek bir öğrenci olayında olası durum sayısı kaçtır?

7. “İSTANBUL” sözcüğünün harfleri aynı özelliklere sahip ve eş büyüklükteki kâğıtlara yazılarak bir torbaya atılıyor. Torbadan rastgele bir kâğıt çekiliyor. Çekilen kâğıdın üzerindeki harfin sesli harf olma olasılığı kaçtır?

8. Bir kutuda bulunan 24 ampulden 3 tanesi bozuktur. Kutudan rastgele alınan bir ampulün sağlam çıkma olasılığı kaçtır?

9. Bir küpün 6 yüzüne; a, b, c, ç, d, e harfleri yazılıyor. Buna göre aşağıdaki olayların olma olasılıklarını bularak noktalı yerleri tamamlayınız.
• Bu küp bir kez yuvarlanırsa üste gelen harfin “a” olma olasılığı…….dır.
• Bu küp bir kez yuvarlanırsa üste gelen harfin sessiz harf olma olasılığı……..dır.
• Bu küp bir kez yuvarlanırsa üste gelen harfin “h” olma olasılığı…….dır.
• Bu küp bir kez yuvarlanırsa üste gelen harfin “a, b, c, ç, d, e” harflerinden biri olma olasılığı dır

10. Aşağıda noktalı yerleri tamamlayınız.
• Bir olay her zaman gerçekleşiyorsa bu olaya…………..olay denir.
• Bir olay hiçbir zaman gerçekleşmiyorsa bu olaya…………..olay denir. Olasılık değeri
• Olasılık değerleri…………..ile……………arasında değer alır.

11. Bir kutuda 1’den 5’e kadar numaralandırılmış 5 özdeş kart vardır. Kutudan rastgele çekilen bir kartın 1 veya 4 numaralı kart olma olasılığı kaçtır?

12. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
( ) Bir üçgenin bir köşesi ile karşı kenarının orta noktasını birleştiren doğru parçasına kenarortay denir.
( ) Bir üçgende bir açıyı iki eş açıya bölen doğrunun, karşı kenarı kestiği nokta ile köşe arasında kalan parçasına o açıya ait açıortay denir.
( ) Bir üçgenin köşesinden, karşısındaki kenara indirilen dikmeye o kenara ait yükseklik denir.
( ) Bir üçgende kenarortay, açıortay ve yükseklik üçgenin yardımcı elemanlarıdır.

“8. Sınıf Öğün Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148” için 2 yorum

  1. Selin Aynen 8. sorunun cevabı 7/8 olmalıydı. Olabilir herkes hata yapar sonuçta burada bir sürü emeğiniz geçmiş teşekkürler bir de 12. soruda yani doğru yanlışta 2 soruya kitabın arkasındaki cevap anahtarı Y yani yanlış diyor fakat siz D yani doğru demişsiniz lütfen o soruya bir daha bakabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir