8. Sınıf Öğün Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 101

Değerli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Matematik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Matematik çalışırken bu dersi bir sözel grubu dersi gibi düşünmemek gerekir Matematiğin zorluğunu öğrenci kendi yeteneksizliği olarak görmemelidir Her dersin özelliği farklı olduğu için matematik dersi için yapılacak çalışmada farklı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Şampiyonların anahtarı: Tekrar. Günlük tekrar yoksa başarı da yoktur. Başarılı bütün öğrencilerin ortak olarak yaptıkları en önemli çalışma günlük tekrardır. Tekrar, öğrenilen bilginin pekiştirilmesini ve uzun hafızaya atılmasını sağlar. Tekrar edilmeyen bilgi, su üstüne yazı yazmak gibidir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 101 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 101 Cevabı 

“Üçgen Oluşturalım” etkinliğindeki verilerden ve ulaştığımız sonuçlardan yararlanarak üçgen oluşturan ve oluşturamayan kenar uzunluklarıyla ilgili aşağıdaki tabloyu örneğe uygun olarak dolduralım.

Tablodaki bilgileri kullanalım ve kenar uzunluklarından birini sabit tutalım. Diğer iki kenar uzunluklarını toplayıp çıkaralım ve sabit tuttuğumuz kenar uzunluğuyla karşılaştıralım. Bu sayısal değerleri eşitsizlik kullanarak karşılaştıralım.
Üçgenin kenar uzunlukları arasında elde ettiğimiz ilişkiyi arkadaşlarınızla tartışınız.
Üçgende, bir kenarın uzunluğu ve diğer iki kenarın uzunlukları arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.

1. Üçgen eşitsizliğinin hangi durumlarda kullanıldığını açıklayınız.

2. Aşağıda verilen uzunluklarla üçgen çizilip çizilemeyeceğini, üçgen eşitsizliği bağıntısından yararlanarak bulunuz.

3. Yanda verilen ABC nin b kenarının alabileceği en büyük tam sayı değerini bulunuz.

“8. Sınıf Öğün Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 101” için 3 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir