8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 54

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Uzun paragrafı sorulardan ürküp sıkılmayınız. Çünkü bu sorular kolay sorulardır ve cevap paragrafın içine sıkıştırılmıştır. Sözcük – anlam sorularında sözcük tek başına düşünülmemelidir. Sözcük cümlede anlam kazandığı için cümle okunmalıdır. Cümle – anlam sorularında cümlenin anlamı çerçevesi çok iyi belirlenip dışına çıkılmamalıdır.Cümle çok iyi anlaşıldıktan sonra şıklara geçilmelidir. Önce soru kökü okunmalı, sonra soruyla ilgili bölüme geçilmelidir. Paragraf sorularında “ana fikir” isteniyorsa cevap genellikle ya paragrafın başında ya da sonundadır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 54 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 54 Cevabı 

1. Kur’an-ı Kerim’den Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insanlar için örnek olduğunu ifade eden iki ayet meali bularak defterinize yazınız.

  • Cevap: Hz. Muhammed (S.A.V.), Yüce Allah’ın bütün insanlık için görevlendirdiği son peygamberdir. Rabb’imiz bu konuda“Muhammed … Allah’ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur…” ( Ahzâb suresi, 40. ayet.) ve “Biz, seni bütün insanlara … gönderdik…” (Sebe suresi, 28. ayet.) buyurmaktadır.

2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ahlakıyla ilgili örnekleri araştırıp öğreniniz. Öğrendiklerinizi sınıfta arkadaşlarınıza okuyunuz.

  • Cevap: Peygamberimiz bütün kemâl ve güzellikleri kendisinde toplamış, örnek bir şahsiyettir O’nun mükemmel ahlâkını ciltler dolusu kitaplarla bile anlatmak mümkün değildir.  Peygamberimizin ahlâkı Kur’an ahlâkı idi Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah’ımız O’nun ahlâkını överek, şöyle buyurmuştur: “Yâ Muhammed! Şüphesiz sen yüce bir ahlâk üzeresin”   Peygamberimizin ahlâk ve yaşayışı Hz Aişe annemize sorulduğu zaman “Siz Kur’an okumuyor musunuz? O’nun ahlâkı Kur’an’dan ibâret idi” diye cevap vermiştir. Peygamberimiz (sas) Cenâb-ı Hakk’a şöyle niyaz ediyordu: “Allah’ım! Beni ahlâkın en güzeline yönelt, kötü ahlâktan uzaklaştır”   Peygamberimiz, aile fertleri ile iyi geçinir, ev işlerinde yol gösterir ve onlara yardım ederdi Bu konuda şöyle buyururdu: “En hayırlınız, ahlâkı güzel olanınız ve aile fertlerine en çok faydalı olanınızdır”

3. Danışarak iş yapmanın yararlarını arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Buna bilgi alışverişi de denebilir.  Farklı fikirler sonucu farklı sonuçlar elde ederiz. Bir çok fikrin arasından en mantıklı olanını yine kendimiz seçer ve o yolda ilerleriz.

4. “Hak” ve “adalet kavramlarının anlamını sözlüklerden bularak yazınız.

  • Cevap:

HAK; Doğuştan ve sonradan kazanılan insanların hayatını devam ettirebilmeleri için ve toplumsal düzeni sağlamaları amacıyla faydalandıkları her şeydir.

ADALET; Hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir.