8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 42

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Türkçe’de anlam bilgisi soruları yorumla; dilbilgisi soruları ise bilgiyle çözülür. Yoruma dayalı sorularda kendi düşüncemizden uzak durmalı, soru kökü doğru anlaşılmalıdır. Mecazlı ifadeler ve simge sözcüklere dikkat edilmelidir. Bilgi sorularında ise konu iyice çalışılmalı, dil bilgisinin kuralları öğrenilmeli, bol kitap okunarak kelime dağarcığı zenginleştirilmelidir.
Kelimelerle bağlantılı sorularda cevaba götüren sözcüğü seçebilme, seçilen sözcüğün anlamına ulaşabilme bu tip soruların doğru cevaplarının bulunnması açısından gereklidir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı 

İnsanlar niçin hacca gider?

1. Yakınlarınızdan hacca giden oldu mu?

2. Hacı uğurlama ve karşılama törenine şahit oldunuz mu? Bu törende neler yapılıyor?

Hac, yılın belirli zamanlarında yapılan bir ibadettir. Hac görevini yerine getirecek kişiler hacı olarak adlandırılırlar. Bu zamanın gelmesinden yaklaşık bir ay öncesinden itibaren hacılar tüm akrabalarıyla bir araya gelirler ve onlardan helallik isterler. Yolculuk günü geldiğinde ise erkek hacılar ihrama girmiş bir vaziyette ülkeden ayrılırlar. Yolculuklar sırasında kullanılan arabalara bayraklar asılmaktadır. Hacılar dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlanmaktadır.
Hacıların görevlerini tamamlayıp ülkelerine dönmelerinde ise hacı karşılamaları yapılmaktadır. Hacıların akrabaları onları görebilecekleri en yakın hava alanı, otobüs terminali vs. yerlere gelirler. Hacılar ulaştıktan sonra bu hacıların evlerinde hacı ziyaretleri yapılmaktadır. Hacılar getirdikleri hediyeleri akrabaları ile paylaşır, onların da bu mertebeye ulaşmalarını temenni ederler.

3. Müslümanlar hac için nereye gidiyorlar? Orada ne yapıyorlar?

Hac ibadeti farz bir ibadettir. Yılın belirli günlerinde yapılmaktadır. Müslümanlar Zilhicce ayının 9-11. günlerinde ihrama girerler ve Mekke’de bulunan Kabe’ye, kutsal topraklara yola çıkarlar. Burada Kabe’yi tavaf ederler ve Arafat’ta Vakfe ibadetlerini yerine getirirler. Bu ibadet hem beden hem de mal ile yapılan bir ibadettir. Burada müslümanlar bol bol dua ederler ve günahları için Allah’tan af dilerler.

Yukarıdaki metinden hâlinde defterinize yazınız.

1. Hac ne zaman yapılıyor?

1- İslam dünyasının hac günü kurban bayramına denk gelen 10 Zilhicce’dir. Hacı olmayı arzu edenler kurban bayramından 3 gün önce Mekke’ye gider. Kurban bayramının öncesinde arife gününden bir gün önce Arafat’a gidilir ve orada kalınır.
2- Arife günü gün battığı zaman Müzdelife’ye gidilir ve bu bölümde şeytan taşlayabilmek için gerekmekte olan taşlar toplanır. Güneşin doğumunun öncesinde Mina’ya gidilir.
3- Bayram sabahı da akabe cemresine 7 tane taş atılır. Temettü ve kıran hacıları kurbanlarını keser. Saçlar kısaltılır ve ihramdan çıkılır. Ziyaret tavafı gerçekleştirilir. Mina’da en az 2 gün kalmak gerekir. Bayramın 2,3 ve 4. gününde her 3 şeytana yedişer tane taş atılır.
4- Mina’dan Mekke’ye dönmenin ardından ziyaret tavafı da yapıldı ise veda tavafı hariç bütün görevler bitmiş olur. Veda tavafı, Mekke’den gitmeden veda ya niyet edilmemiş olsa bile en son tavaftır.

2. Umre ne demektir?

Umre; ziyaret etmek anlamına gelmektedir. Müslümanların Kabe`yi ziyaret etmelerine umre denir.Ziyaret biçimi hacca benzer. Fakat hac gibi Zilhicce ayında olması gerekli değildir. Dini bir terim olarak ise umre, “Belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girerek Kâbe’yi tavaf etmek, Safa ile Merve arasında sa’y yapmak ve tıraş olup ihramdan çıkmaktan” ibarettir.