8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 36

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Derste ve evde çalışma yöntemleri Bütün diğer derslerinizde olduğu gibi, Türkçe dersinde de öğrenmelerin kalıcı hâle getirilmesi için tekrar şarttır. Okulda öğrendiklerinizi mutlaka evde tekrar etmeli ve kavram haritalarınızı oluşturmalısınız. Okulda öğrendiğiniz konularla ilgili elinizdeki yardımcı kaynakları belli zaman aralıklarıyla tekrar gözden geçirebilir ve konuyu tüm boyutlarıyla ele alabilirsiniz. Ayrıca öğrendiğiniz her konudan sonra birkaç test çözmek, işinizi kolaylaştırır ve sınav deneyimi kazandırır. Özellikle LYS ve TEOG öğrencilerine, her gün 20 tane paragraf ve cümle düzeyinde anlam sorusu çözmelerini tavsiye ediyorum.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı 

Zekâtın nelerden verileceği konusunda Hatice’nin babasının anlattıklarına neler ekleyebilirsiniz?

  • Cevap:

Kişi, oturduğu ev, bindiği araba veya kullandığı araç ve gereç için niçin zekât vermekle mükellef değildir? Tartışınız.

  • Cevap: Zekatın farz olmasının şartlarından biri de, malın havaic-i asliyeden (asli ihtiyaçlardan) fazla olmasıdır. İçinde oturulan ev, binilen araba ve diğer araç ve gereçler asli ihtiyaçlardandır. bu yüzden zekat vermek gerekmez.

Çok paranız olsaydı kimlere nasıl yardım ederdiniz?

  • Cevap:
    Islam dini, barış, sevgi ve yardımlaşma dinidir. Toplumda bir arada yaşayan müslümanların her zaman birbirine yardım etmelerini ve birlik, beraberlik içerisinde olmalarını öğütlemiştir. Bu açıdan müslümanlar sosyal ve ekonomik boyutu olan zekat gibi ibadetlere de tabilerdir. Müslümanlara öncelikle komşu, kardeş, akrabalara ve yakınlara yardım tebliğ edilmiştir. Müslümanlar bu doğrultuda yoksulluk ve muhtaçlık durumunun bir gün kendi başlarına da geleceği bilincinde olarak etrafındaki düşkünlere yardım etmelilerdir.
    Islam dinine göre zekat anlayışında üzerinden en az bir yıl geçmiş mal için her yıl kırkta birinin yardım olarak verilmesi emredilmiştir. Bu oran en düşük oran olarak tanımlanmıştır. Gönlü bol ve eli açık müslümanlar bu rakamın üstüne çıkabilir kendi toplumundaki müslümanların yanı sıra düşkün halde bulunan tüm Dünya müslümanlarına da yardımlar yapabilirler.