8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 34

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Yukarıda bir kavram haritası örneği görülmektedir. Bunun gibi haritalar hazırlayıp, sürekli gördüğünüz yerlere asabilirsiniz. Hazırladığınız kavram haritalarını mümkün olduğu kadar renklendirin ve süslü şekiller vererek dikkat çekici hâle getirin. Ve bunları mutlaka dosyalayıp , unuttuğunuzda mutlaka göz atabileceğiniz şekilde saklayın.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 34 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 34 Cevabı 

Zekât vermenin toplumsal faydalarının neler olabileceğini tartışınız.

  • Cevap: 1- Zekat, toplumda ekonomik bir denge kurar. Zenginin malından bir bölümünü fakirlere verdirerek aradaki zenginlik farkını belli bir seviyede tutar. Zengin çok zengin, fakir de çok fakir olmaz.
    2- Zekat, özellikle toplumun fakir, yoksul, borçlu ve çaresiz durumdaki kesminin imdadına ulaşan bir sosyal sigortadır. İslamiyetin 1400 sene önce kurduğu bu sosyal sigortayı, Hristiyan ülkeler ancak 1941 yılında kurabilmişlerdir. Amerika ile İngiltere arasındaki Atlantik Antlaşması’nda, ilk defa fertler için sosyal sigorta teşkilatı kurulması karara bağlanmıştır.
    3- Zekat, toplumun ekonomik açıdan kalkınma hamlesine büyük bir destektir. Çünkü, paranın stok edilmesini ve bir köşede saklanmasını önleyerek yatırıma yöneltir. Aksi halde her yıl zekatı verilen para, durduğu yerde azalacak ve tükenmeye yüz tutacaktır. Yatırıma yöneltilen para ise, sürekli iş sahaları açarak ve milli geliri artırıcı sahalara yönelerek topluma hizmet eder.

Müslümanların başkalarına maddi yardımda bulunmasının dinî sebebi nedir?

  • Cevap: Sadaka Anlayışının olması

İslam dini toplumsal dayanışmayı nasıl teşvik eder?

  • Cevap: İslam dini, insanlar arasında sosyal yardımlaşmayı teşvik etmiştir. Toplum içinde yaşayan yoksul insanlar, sıkıntılarını dile getirmekten ve başkalarından yardım istemekten çekinebilirler. Dinimiz maddi gücü yerinde olan kimselere, fakir ve muhtaç insanları bulup, gereksinimlerini karşılamaları öğütler. Bu durumu Peygamberimiz bir sözünde şu şekilde dile getirmiştir: “ Fakirleri araştırıp bulunuz, görüp gözetiniz

İbadetlerin toplumsal yararları neler olabilir?

  • Cevap:İbadetlerin toplumsal faydaları şu şekildedir:

    *Milli birlik ve beraberlik duygu ve düşüncelerini pekiştirir.

    *Toplumsal kaynaşma ve dayanışmayı arttırır.

    *Toplumsal yardımlaşma ve paylaşmayı arttırır.

    *Toplumda hoşgörü, merhamet ve vicdan kavramlarını yayar.

    *Toplumda adalet, özgürlük, eşitlik gibi kavramların yerleşik hale gelmesini sağlar.

    *Toplumu birbirine yakınlaştırır, kardeşlik duygularını arttırır.

    *Sosyal ekonomik düzeni sağlar.

Ders ve çalışma kitab