8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 32

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Dil bilgisi, eğer en temel kavram ve terimleri öğrenmeden sürekli yeni şeyleri öğrenmeye çalıştığınız zaman kurallar yığını olarak görünür. Mesela 5. sınıf konusu olan eş anlamlı, eş sesli ve zıt anlamlı kelimeleri tam olarak öğrenmeden; gerçek anlamı, mecaz anlamı, yan anlamı… öğrenmeye çalışırsanız her konuda zihninizdeki bilgileri daha fazla çorba hâline getirirsiniz. Bunun için öğrenmelerinizin gerçekçi ve kalıcı olduğundan emin olun.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 32 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 32 Cevabı 

“ Mutluluk paylaşıldıkça artar, üzüntü paylaşıldıkça azalır.”
“Komşu komşunun külüne muhtaçtır.”
Yukarıdaki sözlerin anlamı üzerine tartışınız.

  • Cevap: Dostlarımla bir şeyler paylaşınca çok mutlu oluyorum, arkadaşlarımın o anki mutluluklarını görünce çok seviniyorum.

Yardımlaşma ve paylaşmanın önemini toplumsal huzur açısından değerlendirip düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Toplumun bir arada huzurlu, mutlu ve sükun içinde yaşamasına neden olan bazı manevi duygu ve düşünceler bulunmaktadır. Bunlar örf, anane, gelenek, görenek, ahlaki ve hukuki olarak tarih içinde zamanla yerleşik hale gelen insani ve beşeri duygu ve düşüncelerdir.

Arkadaşlarınızla dörderli iki grup oluşturunuz. Yardımlaşmanın kişiye ve topluma kazandırdığı yararları sıralayınız. Bakalım hangi grup daha çok bulacak?

  • Cevap: Yardımlaşmaya ve paylaşmaya herkesin ihtiyacı vardır.Bu eski zamanlardan beri bir temel ihtiyaçtır.Hatta atalarımız bize ”bir elin nesi var iki elin sesi var” diyerek bunu hatırlatmış ve yardımlaşmanın önemini vurgulamıştır.

    Yardımlaşmanın ve paylaşmanın bir işi yapmada ve başarmada önemi büyüktür.İnsan muhtaç bir varlıktır.Her işi kendisi beceremeyebilir.Tam burada önemi artar yardımlaşmanın kıymeti.Yardımlaşarak ve paylaşarak hem topluma hem bireylere yardımcı oluruz.Bir insanın bizim yardımımız ile o işi başarması bizi de çok mutlu eder.O kişi bunu görecek ve o kazandığı başarıları bizimle ve toplum ile paylaşacaktır.Onun için içimizde herhangi bir kötülük olmadan hem yardımcı olmalı hemde paylaşımcı olmalıyız.