8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 24

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Verimli ders çalışma tekniklerini öğrenin ve çalışma yönteminizi keşfedin. Nasıl çalışarak daha başarılı oluyorsunuz, bir başkasıyla çalışarak mı, özet çıkararak mı, okuyarak mı, şekiller çizerek mi daha iyi anlıyorsunuz? Çok çalışarak başarılı olunmaz. Planlı ve programlı çalışarak başarılı olunur. Planınız yoksa ders çalışma planı hazırlayarak başlayabilirsiniz. Planda her şeye vakit ayırabilirsiniz. Ders çalışmaya, oyun oynamaya, televizyon izlemeye, gezmeye vs.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 23 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 24 Cevabı 

BİR HİKÂYE DE SİZ YAZIN

Emek ve rızık kavramları ile ilgili bir hikâye de siz yazınız.

  • Cevap:
    Büyüklerden Hatemül Asam hazretleri, bir yolculuğa çıkacaktı. Ailesine:
    – Ben sefere çıkacağım… Sana ne kadar yiyecek bırakayım, dedi. Hanımı da hakiki mütevekkillerdendi. Kocasına:
    – Yaşayacağım zamana yetecek kadar rızık isterim, diye cevap verdi.
    Hatem’ül Asam hazretleri:
    – Ben senin ne kadar yaşayacağını nereden bilebilirim, deyince de, hanımı:
    – Öyleyse rızkımı ne kadar yaşayacağımı bilene havale et! Yani Allah’a bırak demek istedi. Bunun üzerine Hatemü’l Asam hazretleri, bir şey demeden sefere çıkıp gitti.
    Bu hali duyan bazı kadınlar, büyük velînin hanımına:
    – Kocan ne kadar yiyecek bıraktı? diye sormaya başladılar. Mübarek kadın onlara şu cevabı verdi:
    – Benim kocam rızık vermez, rızık yer… Çünkü rızkı ancak Allah (c.c.) hazretleri verebilir, insanlar bir müktesip sebeptir.

Dünya hayatı için halk arasında niçin “yalan dünya, fâni dünya” ifadeleri kullanılır?

  • Cevap: Dünya hayatının geçici ve bir sonu olduğu, gerçek ve baki hayatın ise ahiret olduğunu ifade etmek için Dünya hayatı için halk arasında bu ifadeler kullanılır.

Aile soy kütüğünüzü incelediniz mi? Sizden önce kimler gelip geçmiş, onlar şimdi niçin aramızda değiller?

  • Cevap: Evet aile soy ağacımı inceledim ve birçok aile büyüğümüzün vefat ettiğini gördüm. Aile büyüklerimin ecelleri gelmiş, onlar için geçici olan dünya hayatı son bulmuş ve baki olan ahiret hayatı başlamış.

Yukarıdaki fotoğraf canlılar aleminin hangi gerçeğini anlatmaktadır?

  • Cevap: Ölüm gerçeğini anlatmaktadır.Ölüm her dakika,her saniye ve her an başımıza gelir.Zenginlik,mal ve mülk sadece Allah’a aittir.Az önce gördüğümüz kişi 1 dk sonra ölebilir.Dünya bu şekildedir.Yani yalandır.Asıl olan ahiret hayatıdır.bundan dolayı bu ifadeler kullanılır.