8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 14

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Paragraflarla ilgili sorularda ana ve yan düşünceleri belirleme veya ayırma ve ana düşünce ile yan düşünce arasındaki bağlantıları görebilme, ayrıca düşünceyi geliştirme yol ve biçimlerini tanıma bu tip soruların doğru cevabını bulma açısından önemlidir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 14 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 14 Cevabı 

1. Ayşe’nin olay ile ilgili açıklamalarına katılıyor musunuz? Neden?

  • Cevap: Evet katılıyorum. Çünkü Ayşe orada en doğru davranışı sergileyerek en doğru şekilde davranmıştır. Oturup tartışmak veya boş boş konuşmak yerine en doğru hareketi yaparak diğer kişilere ders vermiştir.

2. Ali’nin “Kader mahkûm etmez, insana özgürlük sağlar.” ifadesinden ne anlıyorsunuz?

  • Cevap: Kaderi mahkumiyet olarak görmemeliyiz. Kader sadece Allah’ın yaşanacakları bilmesi ve taktir etmesidir. Onun dışında bizim bir irademiz vardır ve bu irademizle özgürlüğümüzü sonuna kadar kullanabiliriz.

3. Hatice’nin babası kaza ve kader kavramlarını nasıl tanımlamıştır?

  • Cevap: Allah’ın tüm dünyayı ve içindeki canlıları belirli bir plan içinde, belirli bir düzen içinde bir ahenk, uyum ve değişmez yasalara bağlı olarak yaratılması kader ve kaza kavramı olarak nitelendirmiştir.

4. Siz kader ve kaza kavramlarını nasıl tanımlarsınız? Arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Ben kaderi Allah’ın gelecekte yaşanacak olayların zamanını, yerini kısacası her şeyi bilmesi, kazayı ise bildiği şeylerin O’nun takdiriyle gerçekleşmesi şeklinde tanımlarım.

YORUMLUYORUZ

1. Resmi inceleyelim. Dönemeçte yola taş düştüğü görülüyor. Hızla gelen arabanın sürücüsü taşı görmüyor. Kaza yapmak onun kaderi mi, değil mi? Tartışınız.

  • Cevap: Kaza yapmak onun kaderidir. Kader bir ölçü olduğu için, uyarı tabelasının bulunduğu dönemeçte ölçüye yani kurala uymazsak başımıza gelecek olan taşın arabaya çarpması ölçüsüdür.

2. Allah’ın (c.c.) bizim kaderimizi önceden bilmesi yaptığımız şeylerdeki sorumluluğumuzu ortadan kaldırır mı? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Yaptığımız şeylerde olan sorumluluğumuzu ortadan kaldırmaz. Allah insanlara iyiyi kötüyü ayırt etme iradesi vermiştir.

Ders ve çalışma