8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 12

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Sözcüklerle ilgili sorularda doğrudan ve dolaylı anlamları hatırlama, amaca uygun sözcüğü seçebilme, seçilen sözcüğün yerinde kullanıldığının farkına varma, hangi anlamlarda kullanıldığını belirleme ve sözcüklerin seçilme nedenlerini görme bu tip soruların doğru cevaplarını bulmak açısından önemlidir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 12 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 12 Cevabı 

BEDEN VE ÖLÇÜ
Parmağınızı burnunuzdan 25 cm uzakta olacak şekilde tutunuz. Ardından gözünüzü bir nesneye odaklayınız. Önce bir gözünüzü kapatarak bakınız. Sonra da diğer gözünüzle bakınız. İki durumda da parmağınızı farklı yerde göreceksiniz. Çünkü iki gözünüz, aynı nesneye farklı açılardan bakmaktadır. Beyniniz bu iki görüntüyü birleştirerek size daha net bir görüntü sağlamaktadır.

Çift olan organlarınıza bakınız. Ayağınızın birisi diğerinden kısa olsa nelere yol açar? Seke seke yürüyünüz. Tek gözünüzü yumarak bakınız. Burnunuzun bir deliğini kapatınız. Algılamanızda ne gibi değişiklikler oldu? Bedenimizdeki ölçü ve ahenkle ilgili başka denemeler yapınız. Bulduğunuz örneklerden dört tanesini yazınız. 

  • Cevap: Kulaklarımızın simetrisi, ciğerlerimizin iki olup fonksiyonlarının farklılığı vücudumuzun ahengine örnektir. Oysaki ayaklarımızdan biri diğerinden kısa olsaydı şimdiki gibi dengeli yürüyemezdik. Bu da dengemizi kaybetmemize neden olur. Bu yüzden insanın maneviyatı ve vücudu dengeli olmalıdır.