7. Sınıf Ada Matbaacılık Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 71

Sevgili öğrencilerimiz 7. Sınıf Ada Matbaacılık yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Sosyal bilgiler sözel bir ders olduğu için mantıkla ve formülle değil anlama ve yorumlama kabiliyetleri ile öğrenilir Bu yüzden öncelikle anlatılan şeyleri anladığımızdan emin olmalı sonra öğrendiğimiz şeylere de bir yorum yapmayı bilmeliyiz. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bu nedenle sıfırdan, hiç bilmiyormuş gibi TEOG Türkçe çalışmanız gerekir. Bu çalışmanın en önemli kısmı derstir. Derste öğretmenin verdiği direktifleri çok iyi uygulamalısınız. Çünkü Türkçe dersindeki önemli noktalar genellikle öğretmen tarafından laf arasında söylenir. Bunları iyi yakalamalı ve not almalısınız.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Ada Yayınları 4. Ünite Zaman İçinde Bilim Sayfa 81 Resmin Dili Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Resmin Dili

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 71 Cevabı

Aşağıda Mısır hiyeroglif yazısını, bu yazıda kullanılan sembolleri ve bu sembollerin günümüz harfleriyle karşılıklarını görüyorsunuz. Hiyeroglif yazıyı inceleyerek soruları cevaplayınız.

1. Mısırlıların harfleri göstermek için sembolleri seçme nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: O zamanlarda yazı henüz yeni olduğu için, basit semboller üretememişlerdir. Bu yüzden anlatmak istedikleri şeye en yakın olan şeyin resmini çizmişlerdir.

2. Mısır alfabesi ile kendi isminizi nasıl yazabilirsiniz (İsminizde ç,ğ,ö,ü gibi Türkçe karakterler varsa yerlerine c,g,o,u harflerini kullanabilirsiniz.)?

  • Cevap: Kendi adınızı tabloya göre yazınız.

3. Aşağıda verilen Mısır hiyeroglif metnini Türkçeye çeviriniz.

  • Cevap: KİTAP

 

İlk matbaa ile günümüz matbaası arasındaki geçişleri anlatan yukarıdaki görselleri inceledikten sonra aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. İlk matbaadan günümüz matbaasına kadar neler değişmiştir?

  • Cevap:  Teknoloji çok ilerlemiştir. Eskiden harfler dizilerek kalıplar yardımıyla baskılar yapılırken şimdi dijital ortamlarda baskı makinaları sayesinde kitaplar basılmaktadır.

2. İlk matbaa ile günümüz matbaası arasında ne tür benzerlikler bulunmaktadır?

  • Cevap: İkisi de kitap basma işlevinde kullanılıyor.
  • İkisi de bilgiyi yayma amaçlıdır.
  • İkisinin de işletmecisine matbaacı deniliyor.

3. Matbaa icat edilmeden önce kitaplar nasıl çoğaltılıyordu?

  • Cevap: Kitaplar eskiden yazarak çoğaltılıyordu.

4. Matbaanın icat edilmesi ile bilginin özgür kalması arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap:  Matbaanın icat edilmesiyle, bilgi istediği yere gider istediğini kişiye ulaşır. Matbaa sayesinde kitaplar basılır ve bu kitaplar çoğaltılır.

5. Matbaa icat edilmeseydi insan hayatı nasıl etkilenirdi?

  • Cevap: Matbaa icat edilmeseydi insanlar cahil kalırdı.

6. Siz bir matbaacı olsaydınız ne tür kitaplar basmak isterdiniz? Niçin?

  • Cevap: Ben bir kitapçı olsam roman kitapları basmak isterdim. Çünkü her insanın hayatının bir roman olduğunu düşünüyorum.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir