7. Sınıf Ada Matbaacılık Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 57

Sevgili öğrencilerimiz 7. Sınıf Ada Matbaacılık yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Sosyal bilgiler sözel bir ders olduğu için mantıkla ve formülle değil anlama ve yorumlama kabiliyetleri ile öğrenilir Bu yüzden öncelikle anlatılan şeyleri anladığımızdan emin olmalı sonra öğrendiğimiz şeylere de bir yorum yapmayı bilmeliyiz. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Daha da önemlisi gireceğiniz sınavda sorulan 100 sorunun 25 ‘ini Türkçe soruları oluşturmaktadır. Dolayısıyla Türkçe’yi ne kadar iyi bilirseniz sınavdaki başarınız da o kadar artacaktır. Bu nedenle Türkçe’yi bütün kurallarıyla bilmeye özen gösterin.
Sınava yönelik çalışırken genel olarak sınavlarda sorulan soru tipini tanımanın da önemi vardır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Ada Yayınları 3. Ünite Türk Tarihinde Yolculuk Sayfa 57, 58 II. Bayezid Külliyesi Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

II. Bayezid Külliyesi

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 58 Cevabı

Bir önceki sayfada Edirne’de yer alan II. Bayezid Külliyesi’nin planı yer almaktadır. Günümüzde müze olarak kullanılan bu yapıyla ilgili aşağıdaki soruların cevaplarını altlarında boş bırakılan yerlere yazınız.

1. Müze olarak kullanılan hastanede hangi bölümler yer almaktadır?

  • Cevap: Külliyenin önemli bir bölümünü oluşturan Tıp Medresesi, medrese ve şifahane bölümlerinden oluşmaktadır. Medrese öğrencilerin eğitim gördükleri yerdir. Burada 18 öğrenci odası, bir dershane ve bunların açıldığı bir orta avlu vardır. Şifahane bölümüne iki avludan geçilerek girilir. 12 odanın bulunduğu birincisi geniş avluda poliklinik hizmet ve yönetici odaları vardı. 4 odanın bulunduğu ikinci avlu eczane ve ilaç depolarıydı. Şifahanenin ana mekanı ise hastanesinin yataklı bölümüdür. Bu bölüm 6 kışlık ve yazlık yatak odası ile 1 musiki sahnesinden oluşmaktadır.

Müzenin üç temel bölümünü yazınız.

  • Cevap: Tıp medresesi, müzik sahne bölümü ve labaratuvar.

2. Şifahane ne demektir?

  • Cevap:  Şifalı olduğunu düşündükleri ürün ya da unsurlarla tedavi yapılan yer.

3. Hastanede ne tür tedavi yöntemleri uygulanıyor olabilir?

  • Cevap:  Musiki ile tedavi, şadırvandan fışkıran suların çıktığı ses ile tedavi, güzel kokular ile tedavi.

4. Rehber olarak görevlendirildiğinizi düşünürseniz ziyaretçilere sırasıyla nereleri gezdirirdiniz?

  • Cevap:  Labaratuvar, müzik sahnesi, müzik terapi odası, satış reyonu.

5. Osmanlı Dönemindeki külliyelerle günümüzdeki üniversite yerleşkeleri arasında hangi benzer özellikler bulunmaktadır? Araştırınız.

  • Cevap: Bölümlere ayrılış şekli üniversite yerleşkelerine benzemektedir.

6. Tarihî eserlerin günümüzde değişik amaçlarla kullanılmasını nasıl karşılıyorsunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Tarihi eserler toplumun yararına olmayan konular ile ilgili kullanılmamalıdır. Her tarihi eser korunmalı ve gelecek nesle aktarılmalıdır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir