7. Sınıf Ada Matbaacılık Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 30

Sevgili öğrencilerimiz 7. Sınıf Ada Matbaacılık yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Sosyal bilgiler sözel bir ders olduğu için mantıkla ve formülle değil anlama ve yorumlama kabiliyetleri ile öğrenilir Bu yüzden öncelikle anlatılan şeyleri anladığımızdan emin olmalı sonra öğrendiğimiz şeylere de bir yorum yapmayı bilmeliyiz. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Dil bilgisini öğrenmek imkânsız değil! Okuduğumuzu çok iyi anlayabiliyoruz; fakat dil bilgisi bizim için tam bir tabu. Öyle mi? Size bir önerim var: Dil bilgisi, aslında çok iyi bildiğiniz dilin inceliklerine ulaşmak için sizin için bir fırsattır. Soyut kavramlardan, terimlerden sıkılıyor olabilirsiniz. Fakat öncelikle dil bilgisine karşı ön yargılarınızı yıkmanızı istiyorum. Böylesi konulara “Biz ailece matematik özürlüyüz.” cümlesindeki insanlar gibi yaklaşmanız baştan kaybetmemize sebep olur.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Göç ve Çeşitleri Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Ada Yayınları 2. Ünite Ülkemizde Nüfus Sayfa 30, 31 Göç ve Çeşitleri Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Göç ve Çeşitleri

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 30 Cevabı

1. İç göçlerde; insanların göç etmesinde, göç edilen yerin itici faktörlerinin yanında göçle gidilen yerin çekici faktörleri de rol oynamaktadır. Buna göre göçün itici ve çekici nedenlerini aşağıdaki tablolara maddeler hâlinde yazınız.

Cevap:

İtici faktörler:

İşsizlik

Yoksulluk

Altyapı hizmetlerinin eksikliği

Ekonomik faaliyetlerin çeşitli olmaması

Güvenlik sorunları

Çekici faktörler:

İş imkanının fazlalığı

Altyapı hizmetlerinin daha gelişmiş olması

Daha güvenli yerler olması

Daha yaşanabilir ve modern bir hayatın olması

İş çeşitliliğinin olması

2. Aşağıdaki karikatür sizce ne tür bir göç olayını anlatmaktadır? Sizce bu göçün en büyük neden ve sonuçlarını aşağıda boş bırakılan yere yazınız.

  • Cevap: Bu karikatürde beyin göçünden bahsedilmektedir. Bu göçün olduğu yerler eğitim ve üretim bilimsel araştırmalar yönünden geri kalırken bu beyin göçünü alan yerler ise bilimsel çalışmalar bakımından gelişmekte ve hızla büyümektedir.

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 31 Cevabı

3. Göçün sebep ve sonuçlarını düşünerek aşağıda verilen cümlelerde boş bırakılan yerleri doldurunuz. (Not: Her kelime bir defa kullanılacak, bir kelime hiç kullanılmayacaktır.)

Deprem, kuraklık ve sel göçe neden olan birer doğal afettir.
Ülkemizde en fazla göç alan illerden birisi de İstanbul‘dur.
Ülkemizde en fazla göç veren illerden birisi de Kars’tır.
Savaş göçe neden olan siyasal olaylardır.
Göç alan illerde insanların ev gereksinimlerinin düzensiz biçimde karşılanması çarpık kenleşmeye neden olmaktadır.
Türklerin en fazla göç ettiği ülke Almanya‘dır.
İnsanlar göç ederken  seyahat ve yerleşme amacıyla göç ederler.
Tarım arazilerinin bölünmesi ve işsizlik kırsal kesimden kentlere göçe neden olur.
Ülkemizin en fazla göç aldığı ülke Bulgaristan‘dır.

4. Ders kitabınızın 40. sayfasındaki “Göçmen Kuşlar” metnindeki göç çeşitlerini de inceleyerek aşağıdaki şemayı doldurunuz.

  • Cevap:
  • 1-Gönüllü göç
  • 2-Zorunlu göç
  • 1-Süresine göre göç
  • a-Mevsimlik
  • b-Sürekli göç
  • 2-Mesafesine Göre Göç
  • a- İç göç
  • b-Dış göç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir