7. Sınıf Ada Matbaacılık Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 104

Sevgili öğrencilerimiz 7. Sınıf Ada Matbaacılık yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Sosyal bilgiler sözel bir ders olduğu için mantıkla ve formülle değil anlama ve yorumlama kabiliyetleri ile öğrenilir Bu yüzden öncelikle anlatılan şeyleri anladığımızdan emin olmalı sonra öğrendiğimiz şeylere de bir yorum yapmayı bilmeliyiz. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Günlük tekrarın yanında haftalık ve aylık tekrarlar da başarınızı zirveye çıkartır.Konu tekrarı yaparken önemli bilgilerin altını çizin ve en önemli bilgileri karalama şeklinde hızlı not alın. Ayrıca  mümkünse içinizden veya dışınızdan tekrar edin. Ya da konuyu bir arkadaşınıza anlatın. Böylelikle bilgiyi hem görsel hem dokunsal hem de işitsel olarak kaydetmiş olursunuz.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Bulmaca Çözelim Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Ada Yayınları 6. Ünite Yaşayan Demokrasi Sayfa 104 Bulmaca Çözelim Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Bulmaca Çözelim

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 104 Cevabı

Aşağıda verilen soruların cevaplarını karşılarına yazınız. Bulduğunuz cevapları aşağıdaki bulmaca içinde bularak üzerini çiziniz.

1. Eski Türk devletlerinin başında bulunanlara verilen bir ünvan. (Kağan)
2. Eski Türklerde devleti yönetenlerin bu yetkiyi Tanrı’dan aldığına dair inanca verilen ad. (Kut)
3. Türk – İslam devletlerinden birisi. (Karahanlı)
4. Eski Türk devletlerinde devletin işlerinin görüşülüp karara bağlandığı meclise toy ve kengeş dışında verilen isim. (Kurultay)
5. Osmanlılarda devlet işleri, askerlik konuları, bazı şikâyet ve davaların da görüşülüp karara bağlandığı meclisin adı. (Divanı Hümayün)
6. Osmanlılarda Meşrutiyet Döneminde ilan edilen Anayasa’nın adı. (Kanuni Esasi)
7. Bir milletin kendi kaderine hâkim olarak kendi geleceğini tayin etme gücünü elinde bulundurması. (Milli Egemenlik)
8. Türkiye Devleti’nin yönetim biçimi. (Cumhuriyet)

  • Cevap:

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir