7. Sınıf Mevsim Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 242

Değerli öğrencilerimiz Ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin bu yıl okudukları mevsim yayınları Fen Bilimleri ders kitabının yanıtları aşağıdadır kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Verimli ders çalışma : Psikolojik ve sosyal yönden uygun bir ortamda daha önceden hazırlanmış bir plan dahilinde psiko-fizik enerjiyi yoğunlaşarak yürütülen bir çalışmadır. Bu yüzden birinci derecede yazılı veya görsel olarak bilgilerin ilk elden alınması daha sonra alınan bilgilerin kısa süreli bellekten  uzun süreli belleğe geçirilmesi ve alınan bu bilgilerin uygulanmasıdır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 242 Cevabı

1. Gökyüzüne baktığınızda hangi gök cisimlerini gözlemlersiniz?

Gökyüzünde, gök cisimlerini gözlemlemek için özel araçlar kullanılmaktadır. Temiz ve güzel havalarda, gökyüzünde kirliliğin olmadığı yerlerde, ışık kirliliğinin yaşanmadığı yerlerde çıplak gözle ve özellikle teleskopla gökyüzü gözlemlenebilir. Gökyüzünün yıllık atlasları da çıkartılmaktadır.

Gökyüzüne baktığımızda yıldızları, gezegenleri, uyduları ve meteorları gözlemleyebiliriz. En yakın gök cismi olarak dünyanın uydusu olan ay bulunmaktadır. Ondan sonra güneş gelmektedir. Diğer gezegenler için özel teleskopla gerekir. Bize yaklaşan cisimler mavi, bizden uzaklaşan cisimler kırmızı renktedir. Yeryüzünden gökyüzünü incelenmesi için dev kara teleskopları kurulmuştur. Böylece anlık gözlemler de yapılmaktadır. Uzay teleskopları da uzay istasyonlarında bulunmaktadır.

2. Uzay, evren, gezegen, yıldız kavramlarını nasıl açıklarsınız?

Uzay: Dünya’nın atmosferi dışında ve diğer gök cisimleri arasında yer alan, gök cisimleri hariç, evrenin geri kalan kısmındaki sonsuz olduğu düşünülen boşluğa verilen isimdir.

Evren: Uzay ve uzayda bulunan tüm madde ve enerji biçimlerini içeren bütünün adıdır.

Gezegen: Güneş’in çevresinde dolanan, kendi ışıkları bulunmayan, Güneş’ten aldıkları ışığı yansıtan gökcisimlerinin ortak adı.

Yıldız: Yıldız, ağırlıklı olarak hidrojen ve helyumdan oluşan, yoğun ve karanlık uzayda ışık saçan gökyüzünde bir nokta olarak görünen plazma küresine verilen addır.

3. Astronot olduğunuzu ve bir roketle uzaya fırlatıldığınızı düşününüz. Uzayda nasıl bir yaşamınız olurdu?

Astronotlar, uzay alanında çalışmalar yapan ve teknik destek de sağlayarak önemli araştırmaların gerçekleşmesinde etkili olan kişilerdir. Yüksek fizik, kimya, matematik vesaire bilgisine sahip olarak astronot olmaya hak kazanmış kişiler olarak göreve getirilirler. Astronot olan kişiler, roketlerle uzaya fırlatılır ve görevleri başlar.

Astronot olan ve uzaya fırlatılan bir kişi için roket içinde kapsül hayatı başlamış olur. Hazır besinlerle besin ihtiyacı giderilmekte, özel arıtım sistemleriyle dışkılar paketlenmektedir. Görev boyunca astronotlar, emirlerin dışına çıkamazlar. Sürekli olarak bilimsel hesaplamalar yaparak araçların doğru çalışmasını sağlarlar. Sadece makineler ve birkaç insan vardır.