7. Sınıf Mevsim Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 200

Ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin bu yıl okudukları mevsim yayınları Fen Bilimleri ders kitabının yanıtları aşağıdadır. Eğer, kitabınızda bulunan bir sayfayı aradıysanız, cevaplar aşağıda yer bulacaktır. Buradaki çözümleri ödevlerinize yardımcı olarak kullanabilirsiniz. Çalıştığınız bölümün özetini çıkartın. Daha verimli ders çalışa bilmek için uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem bir defterde ve ya kitabınız da kendi cümlelerinizi kullanarak okuduğunuz yazıların özetini çıkarıp yazmaktır. Eğer özet çıkarma işinde başarılı değilseniz bir arkadaşınızla birlikte çalışmayı ve birbirinize okuduğunuz dersi anlatmaya çalışın.

Hemen aşağı bölümde ders kitabının ilgili sayfasının cevaplarına göz atabilirsiniz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. İyi dersler…

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Mevsim Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 200 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 200 Cevabı 

Dünya üzerinde yaşayan tüm canlıların insanlığa ve diğer canlılara birçok faydası vardır. Örneğin, canlıların yiyecek kaynakları yine canlılardır. Ayrıca tüm canlıların ihtiyaç duyduğu oksijenin kaynağı, fotosentez yapan canlılardır. Birçok ürün, yiyecek ve içecekler canlılardan elde edilir. Sizler de biyo-çeşitliliğin yararlarına ait örnekleri araştırınız ve araştırma sonuçlarını sınıftaki arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

İnsanlar; yiyecek, içecek, giyecek ve ihtiyaç duydukları birçok maddeyi diğer canlı türlerinden karşılamaktadır. Bu nedenle tarım ve teknolojide sahip olduğu bugünkü seviyeye, biyolojik çeşitlilik ve zenginlik sonucu ulaşmıştır. Biyolojik çeşitliliğin ve ekosistemlerin sağladığı faydalar insan hayatının devamı için gereklidir.

Biyolojik çeşitliliği oluşturan bitki ve hayvan türleri ile mikroorganizmalar; tarım, eczacılık–tıp, hayvancılık, ormancılık, balıkçılık ve sanayi alanları ile temiz su ve hava sağlanmasında kullanılır ve o ülkeye ekonomik kazanç sağlar. Ayrıca biyolojik çeşitlilik, ekosistemleri dengede tutar, gezegeni yaşanabilir hale getirir, insanların sağlığını, çevreyi ve ekosistemleri destekler.

Biyolojik çeşitliliğin fazla olması; besin zincirinin devamlılığı, çevre sağlığı, atıkların geri kazanılması gibi pek çok konuda dengenin sağlanması için önemlidir.

a) Bitki Çeşitliliğinin Faydaları:

Bitkiler;

1-) Havayı temizler.
2-) Erozyonu önler.
3-) Toprağa organik madde kazandırır.
4-) Toprak yorgunluğunu giderir.
5-) Diğer canlılara barınma ve beslenme ortamı sağlayarak ekosisteme devamlılık kazandırırlar.
6-) Ülkemize özgü olarak yetiştirilen çam, meşe, palamut, kavak, ardıç, sığla, defne türü ağaçlar ormancılıkla ilgili fayda sağlar.
7-) Acur, taflan, çitlenbik, iğde, göleviz, ahlat (yaban armudu), alıç, delice, ergen, idris, melengiç, muşmula (döngel), hünnap, üvez, yonca, mürdümük, meyan kökü gibi sebze ve meyveler tıp alanında fayda sağlar. (Tıp, eczalık ve sanayi ile ilgili gül yağı, kitre zamkı, kök boya, afyon, safran, anason kullanılır.)

b) Hayvan Çeşitliliğinin Faydaları:

İnsanlar, ilk çağlardan günümüze kadar hayvanlardan avlayarak ve evcilleştirerek faydalanmıştır. Hayvanlar;

1-) Gıda kaynağı olarak kullanılır.
2-) Taşımacılıkta kullanılır.
3-) Giyimde kullanılır.
4-) Tıpta kobay amaçlı kullanılır.
5-) Bazı böcekler, bitkilerin tozlaşmasını sağlayarak bitki yaşamının ve çeşitliliğinin sürmesini ve bu sayede ekosistemin sürekliliğini sağlar.
6-) Böceklerin önemli bir kısmı (ayrıştırıcılar), organik maddelerin ayrışmasını ve tekrar toprağa kazandırılmasını sağlar.
7-) Bazı böcek türleri kuşlar, balıklar, sürüngenler gibi hayvanların besin kaynağı durumundadır.
? Ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal çevreye uyum sağlamış koyun, keçi, inek, sığır, at, kümes hayvanları, yabani koyun ve keçi türleri hayvancılıkla ilgili fayda sağlar.
9-) Ülkemize özgü olarak bulunan alabalık, kefal, çipura ve levrek türü balıklar balıkçılıkla ilgili fayda sağlar.

c) Ekosistem Çeşitliliğinin Faydaları:

Doğaya dayalı turizme eko turizm denir. Eko turizm son yıllarda artan bir öneme sahiptir. Teknolojik ilerlemeler ve yaşam biçimine bağlı olarak stres altındaki insanlar, doğada kendini dinlendirmektedir. Milli parklara ve doğaya gidilerek stres atılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir