7. Sınıf Gün Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99

7. Sınıflar için okullarda gördükleri Gün yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı cevapları bu sayfa ilgili sayfası yer almaktadır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Sırada dik oturun ve öğretmen ile göz teması kurun. Söylediklerine dikkatinizi verin. Öğretmenle göz teması kurarsanız zihniniz öğretmenin söylediklerine daha çok odaklanır. Göz teması iletişiminizin kopmasını önler.
Eve gidince önce dinlenin. Dinlenmeden yapılan çalışmalarda sık sık konudan kopmalar meydana gelir. Konsantrasyonunuz çabuk bozulur. Aç iseniz midenizi tıka basa doldurmadan yemek yiyin.

Değerli yöneticilerimiz sizler için kitaplarınızın yanıtlarını yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 99 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 99 Cevabı 

1. Ahlak, adalet ve infak kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz.

  • Cevap:Ahlak: Sözlükte “huy, seciye, tabiat, mizaç, karakter” gibi anlamlara gelen hulk veya huluk kelimesinin çoğuludur. Bir terim olarak ise “insanın iyi veya kötü olarak nitelendirilmesine sebep olan manevî vasıfları, huyları ve bunların etkisiyle ortaya koyduğu iradeli davranışlarının bütününe” verilen addır.

    Adalet: Adl” kökünden gelen “adalet” kavramı sözlükte; “insaflı ve doğru olmak, doğru davranmak, zulmetmemek, eşit olmak, eşit tutmak, her şeye hakkını vermek, düzeltmek, mutedil olmak, her şeyi yerli yerinde yapmak, istikamet ve hakkâniyet” anlamlarına gelir.

    İnfak: Sözlükte “bitirmek, yok etmek; yoksul düşmek; malı veya parayı elden çıkarmak” anlamlarına gelen infâk, dinî bir terim olarak, Allah’ın hoşnutluğunu kazanma amacıyla kişinin kendi servetinden harcamada bulunması, ihtiyaç sahiplerine aynî ve nakdî yardım etmesi demektir.

2. Kur’an-ı Kerim’den güzel ahlakla ilgili iki ayet bularak defterinize yazınız.

  • Cevap: “Allah’tan korkan kimseler, öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah iyilik edenleri sever.” (Al-i İmran 134. ayet)De ki: “Rabbim yalnızca çirkin hayasızlıkları -onlardan açıkta olanlarını ve gizli olanlarını,- günah işlemeyi, haklı nedeni olmayan ‘isyan ve saldırıyı’ kendisi hakkında ispatlayıcı bir delil indirmediği şeyi Allah’a şirk koşmanızı ve Allah’a karşı bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır” (Araf Suresi, 33. ayet)

3. “Damlaya damlaya göl olur.” atasözünü açıklayan kısa bir kompozisyon yazınız.

  • Cevap: Damlaya Damlaya Göl Olur

Herkesin kendine göre bir geliri vardır ve tüm insanlar bu gelirleri doğrultusunda özel harcamalarını düzenlerler. Ancak bu giderler düzenlenirken yani harcama yapılırken biraz dikkatli olmak gerekir. Herkesin harcadıklarının yanında köşeye bir miktar para koyması gerekir.

Birikim yapmak geleceğimizi düşünmek adına yapabileceğimiz en güzel şeylerden biridir. Eğer iyi günümüzde, para kazanırken üç beş kuruş kenara atabilirsek ilerleyen zamanlarda zor günlerle karşılaştığımızda bu paralar bizim yardımımıza koşacaktır. Kendi geleceğimizi kendimiz düşünürsek ileride kimseye muhtaç olmayız.

Bugün bize çok az gelen bir para yavaş yavaş birikir. Biriken bu paralar gün gelir büyük bir meblağ haline gelir. Bugün bizim için önemsiz, ufacık gibi görünen bir para yıllar içinde önemsediğimiz bir birikim haline gelebilir. Almak istediğimiz şeyler için kenara koyduğumuz paralar bir gün toplanarak alış verişlerimizde bize kolaylık sağlayabilir.

4. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) güzel ahlakla ilgili iki hadisini bularak sınıfınızda okuyunuz.

  • Cevap: Efendimizin güzel ahlakla ilgili birçok hadisi bulunmaktadır. Örnek:“Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.”
    “Sizin imanca en güzeliniz, ahlakça en güzel olanınızdır.”

 

“7. Sınıf Gün Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir