7. Sınıf Gün Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 85

7. Sınıflar için okullarda gördükleri Gün yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı cevapları bu sayfa ilgili sayfası yer almaktadır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Öğrenmek istediğiniz şeyleri parçalara bölerek çalışın. Bir seferde bütün bir konuyu ya da materyali bitirmeye çalışmayın. Her gün o gün için belirlediğiniz kadarını çalışın. Çalıştığınız konuyla ilgili notlar ya da taslaklarınızı yatmadan önce gözden geçirin. İki sayısal veya iki sözel dersi arka arkaya çalışmamaya gayret edin. Sizin fiziksel durumunuzu (çok aç ya da çok tok olmamak, yorgun ve uykusuz olmamak, vb.) ve çalıştığınız ortamın fiziksel durumunun (sıcaklık,dağınıklık, vb.) kontrol edin.Sözel dersleri çalışırken atlas, grafik, şema, vb materyallerden yararlanmaya çalışın.

Değerli yöneticilerimiz sizler için kitaplarınızın yanıtlarını yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 85 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 85 Cevabı 

Hz. Peygamber (s.a.v.) 622 yılında, Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde müminler arasında birlik, beraberlik ve dayanışma sağlamak amacıyla Mekke’den gelen her bir Müslümanla Medineli bir Müslümanı kardeş ilan etti. Kardeş ilan edilen Müslümanlar birbirlerine öz kardeşi gibi davrandılar. Beraber yiyip beraber içtiler. Birbirleriyle her türlü maddi imkânlarını, evlerini, bahçelerini, hayvanlarını paylaştılar. Zorluk ve sıkıntılara birlikte göğüs gerdiler. Hz Muhammed (s.a.v.) de bu süreçte, Hz. Ali’yi kendisine kardeş edinmiştir. O, bu konuyla ilgili hadisinde şöyle buyurmuştur: “Ya Ali! Sen dünyada ve ahirette benim kardeşimsin.” Yol kardeşliğinin temeli de bu olaya dayandırılmaktadır.
(Tirmizî, Menâkıb, 20.)

Kardeşliğin toplumsal birlik, barış ve dayanışma açısından önemi nedir? Yukarıdaki olayı da dikkate alarak sınıfınızda tartışınız.

  • Cevap: Toplumda birlik ve beraberliğin yaşanması, huzur ve barış ortamının sağlanması toplum dinamiklerinin uyumlu işlemesiyle ilgilidir. Halkın sahip olduğu kültürel değerler, ahlaki ve hukuki yapı toplumlarında varlığını ve bütünlüğünü her yönden sağlamaktadır.Kardeşliğin toplumsal birlik, barış ve dayanışma açısından önemi, toplumda bütün değerlerin kabul görmesi, ahlaki ve hukuki olması, özgürlüklerin artması, yardımlaşmanın, paylaşmanın artması, yerleşik hale gelmesi, kalplerin birbirine ısınması anlamında değerli bir yere sahiptir. bu yerin korunması ahlaki ve hukuki olarak sağlanmakta ve eğitim araçlarıyla korunmaktadır. Bu nedenle kardeşlik, birlik ve dayanışma manevi değerler eğitimin sağlanmasıyla yerleşik hale gelir.

“Rabb’iniz şöyle buyurdu: Bana dua edin, kabul edeyim. Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar aşağılanarak cehenneme gireceklerdir.”
(Mü’min suresi, 60. ayet.) Yukarıdaki ayette verilmek istenen mesaj nedir?

  • Cevap: Allah dualarımızı kabul edendir. Her zaman Allaha ibadet etmeliyiz şayet Allah’a ibadet etmeyip büyüklük edersek cehenneme gireriz. Bu yüzden Allah’a ibadet etmeliyiz ki cehenneme girenlerden olmayalım.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir