7. Sınıf Gün Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71

7. Sınıflar için okullarda gördükleri Gün yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı cevapları bu sayfa ilgili sayfası yer almaktadır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Bu nedenle sıfırdan, hiç bilmiyormuş gibi TEOG Türkçe çalışmanız gerekir. Bu çalışmanın en önemli kısmı derstir. Derste öğretmenin verdiği direktifleri çok iyi uygulamalısınız. Çünkü Türkçe dersindeki önemli noktalar genellikle öğretmen tarafından laf arasında söylenir. Bunları iyi yakalamalı ve not almalısınız.

Değerli yöneticilerimiz sizler için kitaplarınızın yanıtlarını yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 71 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 71 Cevabı 

Sufi, tasavvuf ve mutasavvıf kavramları hakkında neler biliyorsunuz?

  • Cevap:

Sufi, tasavvufta, gönlü saf kişi, eren, ermiş, nefsinden fani, hak ile baki; Zahirde halk ile, batında hak ile olan; nefsinde ölen Hak ile diri kalan demektir.

Tasavvuf, kemale ermek için ruhu, ibadet, zikir ve fikir gibi şeylerle terbiye ettirip nefsi kalb hastalıklarından tezkiye etme yolunu gösteren ilimdir.

Mutasavvıf, tasavvuf inancını benimseyerek, tasavvuf inancını yaymaya çalışan, dünyadan bir şekilde el etek çekerek, kendisini bütünüyle tanrıya adayan kişiye denir.

Lüks ve savurganlığın zararları nelerdir? İnsanlar lüksten ve savurganlıktan niçin kaçınmalıdır? Arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Lüks ve savurganlık, maddi ve manevi zararlara neden olur. Toplumlarda hızlı bir şekilde fakirleşme olur. Sahip olunan kaynakların kolayca tükenmesine ve kaynak bulma uğruna doğada büyük yıkımlara sebebiyet verebilir. Kaynakların tükenmemesi, sahip olunan maddi manevi imkanların değerini anlama ve ileri de sıkıntı yaşamamak için lüksten ve savurganlıktan kaçınmalıyız.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir