7. Sınıf Gün Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 113

7. Sınıflar için okullarda gördükleri Gün yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı cevapları bu sayfa ilgili sayfası yer almaktadır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Ertesi gün göreceğin konulara genel olarak göz at.Öğrenmeyi harekete geçiren duygu meraktır. Merak duygusu ile öğrenme hem zevkli hem de çok kalıcıdır.  Merak, aynı zamanda dikkati bir noktaya odaklamayı sağlar. Bu çalışma, sadece “hangi konuları göreceğim” diye bir göz atma işlemidir. Detaylı bir çalışma değildir. Bu çalışmanın amacı işlenecek konular hakkında genel bir resme sahip olmaktır.

Değerli yöneticilerimiz sizler için kitaplarınızın yanıtlarını yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 113 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 113 Cevabı 

“Bir kimse Allah için yani samimi olarak tevazu gösterirse Allah onu yüceltir.” (Tirmizi, Birr, 82.)

Yukarıdaki hadise göre güzel ahlaklı bir insan niçin tevazu sahibi olmalıdır? Hoşgörülü olmak toplumsal ilişkilere ne gibi katkılar sağlar? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Toplumda birlik ve düzen olur. Herkes, bir amaç ve hedef uğrunda hareket ederler. Herkes birbirine sevgi ile yaklaştığı için, kavga çekememezlik olmaz, güvenli ve huzur içinde bir toplum olur.

Görgü kuralları hakkında neler biliyorsunuz?

  • Cevap: Bir toplumda öteden beri var olan ve uyulması gereken saygı, incelik gerektiren davranış kuralları, insan davranışlarının dış biçimlerini denetleyen kuralların tümü, toplum içinde davranış bilgisine görgü kuralları denir. Mesela, güzel sözler söylemek, büyüklerini ziyarete gitmek, hasta ziyaretinde bulunmak görgü kurallarındandır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir