7. Sınıf Ada Matbaa Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31

Biricik öğrencilerimiz 7. Sınıf Ada Matbaa yayınları Sosyal Bilgiler Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Sosyal bilgiler sözel bir ders olduğu için mantıkla ve formülle değil anlama ve yorumlama kabiliyetleri ile öğrenilir Bu yüzden öncelikle anlatılan şeyleri anladığımızdan emin olmalı sonra öğrendiğimiz şeylere de bir yorum yapmayı bilmeliyiz. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Dil bilgisi, aslında çok eğlenceli ve sayısal zekânın da kullanılmasını gerektiren bir beceridir. Öncelikle temel kavramları öğrenin. İsim ve fiil arasındaki farkı, sıfatların cümlede nasıl bir görev üstlendiğini, iyelik ekleriyle şahıs eklerinin aslında amca çocukları olduğunu bilin. Kuramsal şeyleri ezberlemekten çekinmeyin. Fiilimsi eklerini ezberlemeden öğrenmeniz mümkün değil, o hâlde ezberleyin. Zekânızı kanıtlamak için güzel bir fırsat bu.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 2. Ünite Derse Hazırlanalım Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Ders Kitabı Ada Yayınları 2. Ünite Ülkemizde Nüfus Sayfa 31 Derse Hazırlanalım Etkinlik Soruları ve Cevapları

2. Ünite Derse Hazırlanalım

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 31 Cevabı

DERSE HAZIRLANALIM

1. Bir yerde nüfusun fazla veya az olmasını etkileyen faktörler neler olabilir? Örnek veriniz.

  • Cevap:  Fazla olmasını etkileyen etmenler:
  • İş imkanlarının gelişmiş olması
  • Yeterli altyapı hizmetinin olması
  • Eğitim sağlık gibi hizmetlerdeki gelişmişlik
  • Güvenli ortamların varlığı
  • Sosyal ve kültürel canlılık

Az olmasını etkileyen etmenler:

İş imkanlarının azlığı

Yetersiz alt yapı hizmetleri

Güvenlik sorunları

Zorunlu yer şekilleri ve hava şartlarının varlığı

2. Ülkemizin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olması gelecekte ne gibi avantajlar sağlayabilir?

  • Cevap: Gelecekte çalışabilecek işçi anlamında büyük bir potansiyele sahip olmamızı sağlar. Ancak bu potansiyel için iş kolları ve sanayinin gelişmiş olması gerekmektedir. Bunun için de planlamaların geleceğe yönelik olması gerekmektedir.

3. Anayasa’mız ülkemizdeki çocuklara eğitim ve çalışma konusunda ne gibi haklar vermiştir? Araştırınız.

  • Cevap:  Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz. Eğitim ve öğretim hürriyeti, Anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz. İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır. Özel ilk ve orta dereceli okulların bağlı olduğu esaslar, Devlet okulları ile erişilmek istenen seviyeye uygun olarak, kanunla düzenlenir.

4. Göç yapmış bir kişiyle görüşerek göç etmesinin sebeplerini öğreniniz?

  • Cevap: Yaşadığı yerde iş imkanlarının az olmasından dolayı göç etmek zorunda kalmıştır. Şimdi para kazanıyor ancak yine de evini özlüyormuş.

5. Ülkemiz sınırları içinde istediğimiz yerlere seyahat edip, yerleşme hakkımız vardır. Bunun nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: Vardır. Eğer herhangi bir güvenlik önleminden dolayı seyahat yasağı yoksa bizler istediğimiz gibi seyahat etme ve beğendiğimiz taktirde o yere yerleşme hakkına sahibiz. Bu da anayasa ile korunmaya alınan haklarımızdandır.

 

“7. Sınıf Ada Matbaa Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31” için 2 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir