7. Sınıf Ada Matbaacılık Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 78

Sevgili öğrencilerimiz 7. Sınıf Ada Matbaacılık yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Sosyal bilgiler sözel bir ders olduğu için mantıkla ve formülle değil anlama ve yorumlama kabiliyetleri ile öğrenilir Bu yüzden öncelikle anlatılan şeyleri anladığımızdan emin olmalı sonra öğrendiğimiz şeylere de bir yorum yapmayı bilmeliyiz. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Fakat Türkçe dersi nasıl çalışılır öğrendiğiniz takdirde artık derste zorluk çekmeden öğrenecek ve sorularda takılı kalmayacaksınız. Hem bireysel çalışma hem de ders ortamında dersi iyi kavrama Türkçe Dersini kısa süre içerisinde en iyi şekilde anlamanıza da yardımcı olacaktır. Türkçe dersinde konular işlenmeye başlanırken ilk öncellikle karmaşık konulardan değil basit konulardan yola çıkılması gerekmektedir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Ada Yayınları 4. Ünite Zaman İçinde Bilim Sayfa 78 Coğrafi Keşifler Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Coğrafi Keşifler

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 78 Cevabı

Aşağıda coğrafi keşiflerle ilgili olarak verilen bilgilerden hareketle kutucuklarda boş bırakılan yerleri doldurunuz.

Coğrafi keşifler ilk olarak İspanya ve Portekiz’de başlamıştır. Bunun nedeninin ne olabileceğini tahmin edebilir misiniz?

  • Cevap: İspanya ve Portekiz ülkelerinin denizcilikte gelişmiş olmaları ve yetenekli denizcilere sahip olmaları. Bunun yanı sıra bu ülkelerin krallarının, denizcilere maddi destek sağlamaları.

Kristof Kolomb ve arkadaşları aylarca süren bir deniz yolculuğu yapmışlardır. Bu yolculuk için nasıl bir hazırlık yapmış olabilirler?

  • Cevap: Yiyecek, içecek stoğu yapmış, sağlam gemiler inşa etmişlerdir.

Keşifler sonucunda pek çok ülke keşfedilmiştir. Bunun sonucunda;

  • Cevap: Tüm dünyanın gidişatını değiştiren pek çok olaylar silsilesi yaşanmıştır.

Coğrafî keşifler zamanında yaşayan bir kâşif olsaydınız nereyi keşfetmek isterdiniz? Niçin?

  • Cevap: Güney Amerika kıtasını keşfetmek isterdim çünkü bana ilgi çekici geliyor.

Coğrafi keşiflerde bulunan pek çok insan yaptıklarıyla anılmış ve yüzyıllar geçtiği hâlde isimleri ve yaptıkları unutulmamıştır. Siz de gelecekte
anılmak ve unutulmamak için ne yapmak, ne ile hatırlanmak isterdiniz?

  • Cevap:  Öldükten sonra arkamda insanlara fayda sağlayacak eserler, çalışmalar ve düşünceler bırakmak isterdim.

Keşiflerin yapılma nedeni;

  • CevapGenel olarak insanların ekonomik ihtiyaçları sonucunda ortaya çıkmıştır.

Coğrafi keşifleri yapacak cesur gemiciler, onları destekleyen krallar olmasaydı ve coğrafi keşifler yapılmamış olsaydı, şimdiki yaşamımız nasıl
olurdu?

  • Cevap: Muhtemelen bizden uzak diyarlarda yaşayan insanların hayatından habersiz olurduk. Bu durumda Avrupa, ekonomik anlamda gelişemeyeceği için günümüzdeki pek çok teknolojik gelişme de hayatımızda olmazdı.

Osmanlı coğrafi keşiflerle birlikte ekonomik olarak zayıflamıştır. Bunun nedeni;

  • Cevap: Avrupalı devletlerin keşifler ile birlikte yeni ticaret yolları keşfetmesi, yeni zenginliklere ulaşmasıdır.

Coğrafi keşiflerin sonunda yeni bulunan ülkelere göçler başladı. Bu göçlerin sonucunda neler olmuştur?

  • Cevap: Keşfedilen yeni topraklarda yeni devletler kurulmuştur.

 

“7. Sınıf Ada Matbaacılık Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 78” için 4 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir