6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Mega Yayınları Sayfa 161

Değerli öğrencilerimiz Mega yayınları 6. Sınıf Matematik ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Buraya Tıklayarak örnek ders çalışma çizelgelerine ulaşabilirsiniz. Evet, birçoğumuzun hafızasına kazınmış güzel bir reklâmdı. Sevgili öğrenciler, girmiş olduğunuz sınavların birçoğu çoktan seçmeli test özelliğine dayalı bir sınavdır. Yani daha çok okumaya ve okuduğunu kısa sürede anlamaya dayalı olan bu sınavlarda, soruları çözerken hayati önem taşıyan taktikleri ve stratejileri bilmek, rakiplerinizle olan mesafenizi, başarınızı, kısaca sınavı kazanma konusunda size çok yardımcı olacaktır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Mega Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 161 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

6. Sınıf Mega Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 161 Cevabı 

1. Aşağıdaki anahtar kelime ve veri gruplarını kullanarak iki farklı veri grubunu karşılaştırmaya yönelik sorular oluşturunuz.
a) Göz renkleri, sınıfınızdaki kız ve erkek öğrenciler
b) Spor yapma, çevrenizdeki kadın ve erkekler
c) Ekmek satışları, iki farklı ekmek fırını

2. Aşağıda verilen araştırma sorularını cevaplamak için veri toplayınız.
a) Sınıfınızdaki kız ve erkek öğrenciler bir günde yaklaşık kaç saat televizyon izliyorlar?
b) Türkiye’de 2012 ve 2013 yıllarındaki kadın ve erkek öğretmen sayısı kaçtır?

3. Bir ortaokulda 1’i kadın 3’ü erkek 4 idareci, 1’i kadın 4’ü erkek 5 matematik öğretmeni, 2’si kadın 1’i erkek 3 Türkçe öğretmeni, 1’i erkek 1’i kadın 2 fen bilimleri öğretmeni, 2 kadın İngilizce, 2 erkek sosyal bilgiler, 1 erkek müzik öğretmeni ve 2 kadın beden eğitimi öğretmeni bulunmaktadır. Yukarıdaki verilenleri özetleyen bir sıklık tablosu oluşturunuz.

  • Cevap

Ders