6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Tuna Yayınları Sayfa 35

Değerli öğrencilerimiz Tuna yayınları 6. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Panik, çalışmanızın en büyük düşmanlarından biridir. Sakin olun ve koyduğunuz hedefe ulaşmaya çalışın.Sizin için en uygun çalışma saatini belirlemeye çalışın. Bazı insanlar için sabahın erken saatleri uygundur, bazıları içinse akşam saatleri.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Tuna Matbaa Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 35. Sayfa Cevapları Destek ve Hareket Sistemi Konusu

Vücudumuzda kaç çeşit kemik bulunur? Bu eklemlerin vücudumuzda bulunduğu yerlere örnekler veriniz?
1 – Uzun Kemikler
Boyları enlerinden uzun olan kemiklere uzun kemikler denir. Vücudumuzun hareketini sağlarlar. Örneğin; bacaklar ve kollar.

2 – Kısa Kemikler
Enleri, boylar ve genişlikleri hemen hemen aynı olan kemiklerdir. Örneğin; el ve ayak bilek kemikleri.

3 – Yassı Kemikler
Şekilleri yassı görünümünde oldukları için bu ismi almışlardır. Örneğin; kafatası, kaburga kemikleri.
Eklemler kemiklerini birbirlerine bağlarlar, adeta bir köprü görevi görmektedirler. Eklemler bazen hareketli, bazen hareketsiz bazen de yarı hareketli olarak bulunurlar.
Elimizi kapadığımızda, parmaklarımızı açtığımızda bacağımızı hareket ettirdiğimizde eklemlerimiz çalıştırmış oluruz.

1- Oynar Eklemler
Organizmanın hareket görevi üstlenmiş, hareketini yapan kemiklerde tam hareketli özelliklerde olan eklemlerdir. Oynar eklemler, kol ve bacak kemiklerinde görülür. Bileğimiz bu eklem türü için iyi bir örnektir. Kemiklerin uçları eklem kısımları bir bağ dokusundan oluşur.

2- Oynamaz Eklemler

İskelet sisteminin hareket etmeyen kısımlarda olan oynayamayan eklemlerdir. Kemikler birbirlerine girinti çıkıntılarla birbirlerinin içine girecek şekilde kenetlenmişlerdir. Oynamaz eklemler de eklem sıvısı ve kapsülü bulunmaz. Oynamaz eklemlerin bulunduğu yerler, kalça kemiği, kafatası, leğen kemiği gibi yassı kemikleri birbirlerine bağlarlar.

3- Yarı Oynar Eklemler
Yarı oynar eklemlerin bulunduğu yerler, göğüs kafesinde ve omurlar arasındadır