6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Tuna Yayınları Sayfa 124

Değerli öğrencilerimiz Tuna yayınları 6. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Okuma, öğrenmenin en temel yoludur. Öğrenmede hızlı okuma önemli ve gereklidir. Hızlı okumayla hem okunanlar daha iyi anlaşılır, hem de zamandan kazanılır. Okuma hızı lise öğrencileri için yaklaşık 200 – 250 sözcüktür. Bu hız okunulan yazının niteliğine ve okumanın amacına göre ayarlanmalıdır. Vakit geçirmek amacıyla bir hikaye veya roman okurken okuma hızı oldukça yüksek olabilir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Tuna Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “6. Sınıf Tuna Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Nilgün GÖKÇE ve Nermin IŞIK tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Abdüssamed BAŞER tarafından yapılmış.

6. Sınıf Tuna Matbaa Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

6. Sınıf Tuna Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı

3. İçinde bir miktar su bulunan kaba K ve L maddeleri konulduğunda şekildeki gibi görünüyor. Buna göre K, L ve suyun hacim-kütle ilişkisini gösteren grafik aşağıdakilerden hangisi olabilir?

4. Kütlesi ve hacmi verilen aşağıdaki maddelerden hangisinin yoğunluğu en büyüktür?

5. Yukarıdaki tabloda bazı maddelerin yoğunluk değerleri verilmiştir. Verilen maddelerden eşit kütlede ve eşit hacimde alınan örneklerden hangisinin suda yüzmesi beklenir?
A) Demir B) Mazot C) Kurşun D) Cıva

  • Cevap: