6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Tuna Yayınları Sayfa 122

Değerli öğrencilerimiz Tuna yayınları 6. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ne istiyorum”un karşılığı “ne fedakarlıkta bulunacağım”dır.Bu nedenle iyi bir başarı için okuldan sonra en az 3 saat çalışmalısınız. Yani 3×45 dak. Bu performansın altındaki çalışmalar, karnelerde düşük not olarak geri döner. Diğer Kaynaklardan Yararlanınız.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Tuna Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 122 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “6. Sınıf Tuna Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Nilgün GÖKÇE ve Nermin IŞIK tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Abdüssamed BAŞER tarafından yapılmış.

6. Sınıf Tuna Matbaa Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 122 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

6. Sınıf Tuna Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 122 Cevabı

5. Öğrenciler yoğunlukları farklı cisimleri kullanarak yaptıkları deneyde aşağıdaki durumu gözlemliyorlar. Öğrenciler, bu gözleme dayalı olarak bazı genellemelerde bulunuyorlar. Sizce kimin yaptığı genelleme doğrudur. Niçin?

Cevap:

  1. Suzan: Hacmi küçük olan maddeler suda yüzer. (Yanlış)
  2. Nesrin: Hacmi büyük olan maddeler suda yüzer. (Yanlış)
  3. Naz: Maddelerin suda batması geometrik şekline bağlıdır. (Doğru)
  4. Emre: Yoğunluğu sudan büyük olan maddeler suda batar. (Doğru)

6. Buzun suda yüzmesinin canlılar için önemini örnek vererek açıklayınız.

  • Cevap: Dünya üzerindeki denizler açısından çok önemlidir. Eğer bu özellik olmazsa, yani buz suyun üzerinde yüzmezse, Dünya üzerindeki suyun çok büyük bir bölümü tamamen donar, göllerde ve denizlerde hiçbir yaşam kalmazdı. Suyun yüzeyi ise 0°C’ye vararak donar. Ama sadece yüzey donmuştur. Yüzeyin altında kalan 4°C’lik bir su tabakası, balıkların ve diğer su canlılarının yaşamlarını sürdürmeleri için yeterlidir.