6. Sınıf Sevgi Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 32

Saygı değer öğrencilerimiz 6. Sınıf Sevgi yayınları Sosyal Bilgiler Ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Dil bilgisi, eğer en temel kavram ve terimleri öğrenmeden sürekli yeni şeyleri öğrenmeye çalıştığınız zaman kurallar yığını olarak görünür. Mesela 5. sınıf konusu olan eş anlamlı, eş sesli ve zıt anlamlı kelimeleri tam olarak öğrenmeden; gerçek anlamı, mecaz anlamı, yan anlamı… öğrenmeye çalışırsanız her konuda zihninizdeki bilgileri daha fazla çorba hâline getirirsiniz. Bunun için öğrenmelerinizin gerçekçi ve kalıcı olduğundan emin olun.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Ders Kitabı Sevgi Yayınları 2. Ünite Yeryüzünde Yaşam Sayfa 30, 31, 32 Dünyanın Neresindeyiz Etkinlik Soruları ve Cevapları

Dünyanın Neresindeyiz

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 30 Cevabı

Hazırlık çalışmaları

1. Haritalardan hangi amaçla yararlanılır? Söyleyiniz.

  • Cevap:
  • 1-Derslere yardımcı olması için kullanılır.
    2. Yaşadığımız yerin, ülkemizin ve dünyamızın özelliklerini haritalar yardımıyla öğrenilir.
    3. Nüfus yoğunluğunu; nüfus haritalarından yararlanılır
    4. Orman dağılımını; orman dağılım haritalarından yararlanılır.
    5. Meteoroloji istasyonları, hava durumunu meteoroloji haritalarıyla halka bildirirler.
    6. Ulaşımda yol haritalarından yararlanılır.
    7. Askeri alanda ve madencilikte haritalardan yararlanılır.
    8. Turistler, gidecekleri yeri belirlemek ve gezmek için haritadan yararlanırlar.
    9. Kara yolu ve demir yolu yapımı, tünel yapımı, ulaştırma ve sulama işlerinin planlanmasında haritalardan faydalanılır.

2. Dünya üzerindeki herhangi bir ülkenin bulunduğu yerin konumunu nasıl tarif edebilirsiniz? Açıklayınız.

  • Cevap:  Dünya üzerinde bulunan bir ülkenin konumunu bulunduğu enlem ve boylama göre veya bulunduğu kıtaya, komşu ülkelerine göre tarif edebiliriz.

Fotoğraf 2.1’i inceleyiniz. Farklı biçimde dilimlenmiş portakallar size Dünya ile ilgili neleri çağrıştırıyor? Söyleyiniz.

  • Cevap: Dünyanın katmanlarını çağrıştırmaktadır. Mesela iç taraftaki Çekirdek sonra manto en üstte de yeryüzü dediğimiz katmanlar yer almaktadır. Portakalların şekli de bunu göstermektedir.

Şekil 2.1 ile 2.2 üzerindeki çizgiler gerçekte var mıdır? Bu çizgiler ile dilimlenmiş portakalları nasıl ilişkilendirebilirsiniz? Sizce bu çizgilerden hangi amaçlarla yararlanılmaktadır? Belirtiniz.

  • Cevap:

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 31 Cevabı

Harita 2.1’den yararlanarak kıtaların ve okyanusların adlarını söyleyiniz.

  • Cevap: Asya, Avrupa, Afrika, Antarktika, Avustralya, Güney Amerika, Kuzey Amerika, Atlas Okyanusu, Pasifik Okyanusu, Hint Okyanusu, Kuzey Denizi.

Asya kıtasının hangi paraleller ve meridyenler arasında bulunduğunu Harita 2.1 üzerinde gösteriniz.

  • Cevap: 30 – 190 doğu meridyenleri, 15 – 75 kuzey paralelleri arasında yer almaktadır.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 32 Cevabı

Bir yerin gösterimiyle ilgili her çizim harita değildir. Neden? Bir çizimin harita sayılabil- mesi için hangi özelliklere sahip olması gerekir? Açıklayınız.

  • Cevap:  Bir çizimin harita sayılabilmesi için gerçek ölçülerde çizilmesi ve ölçeklendirilmesi gerekir. Renklendirilmesi ve sınırları belirli bir alanın çizilmesi gerekir.

Ölçekler değiştikçe I ve II numaralı haritalarda hangi değişiklikler olmuştur? Hangi haritadaki ayrıntılar daha kolay incelenebilir? Hangi haritadan daha ayrıntılı bilgiler öğrenebiliriz? Söyleyiniz.

  • Cevap: Ölçekler değiştikçe haritalardaki netlikler de değişmiştir. Bir yerin yüzey ölçümü küçülmüş ve harita bulma zorluğu artmıştır. I numaralı haritadaki ayrıntılar daha kolay öğrenilebilir. I numaralı haritadan daha ayrıntılı bilgiler elde edilebilir.

 

“6. Sınıf Sevgi Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 32” için 4 yorum

  1. JMN DCCUIFGESHKESFGDEFSBHKLFVJODSJGDSGHDSHGJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJDYUGREGHFUYNHFUDIHOJIBJHUGDRIFVJDDIGSUDZIHJGDIYUB
    HANGİ ŞEKİL FARKLI????????

    🙂
    🙂
    😀

    ;]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir