6. Sınıf Sevgi Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 24

Saygı değer öğrencilerimiz 6. Sınıf Sevgi yayınları Sosyal Bilgiler Ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Verimli ders çalışma tekniklerini öğrenin ve çalışma yönteminizi keşfedin. Nasıl çalışarak daha başarılı oluyorsunuz, bir başkasıyla çalışarak mı, özet çıkararak mı, okuyarak mı, şekiller çizerek mi daha iyi anlıyorsunuz? Çok çalışarak başarılı olunmaz. Planlı ve programlı çalışarak başarılı olunur. Planınız yoksa ders çalışma planı hazırlayarak başlayabilirsiniz. Planda her şeye vakit ayırabilirsiniz. Ders çalışmaya, oyun oynamaya, televizyon izlemeye, gezmeye vs.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Ders Kitabı Sevgi Yayınları 1. Ünite Sosyal Bilgiler Öğreniyorum Sayfa 24, 25, 26 Atatürk Sosyal Bilimler İçin Ne Yaptı Etkinlik Soruları ve Cevapları

Atatürk Sosyal Bilimler İçin Ne Yaptı

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 24 Cevabı

Atatürk’ün ‘Tarih yazmak tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.” sözünden ne anladığınızı açıklayınız.

  • Cevap: Tarih yazıcılığı önemli bir iştir. Bu işi herkes yapamaz. Herkes objektif olmalı taraf tutmadan araştırma yapmalıdır. Eğer bu şekilde olmazsa halk da yanlış bilgilendirilecektir. Bu da gelecek adına sorunlar yaşanmasına neden olur.

Atatürk’ün sosyal bilimler ile ilgili aşağıdaki sözünü okuyunuz.

Verilen açıklamasına göre Atatürk, sizce sosyal bilimler alanında çalışan kişilere neden emir vermek istememiş olabilir? Belirtiniz.

  • Cevap: Çünkü bu alanda insanlar gönüllü olmazsa gönüllü ve bilim ışığında çalışmazlarsa ortaya doğruluğu şüpheli bilgiler çıkacaktır. Bu da hiç bir işe yaramayacaktır.

Cumhuriyetin ilk ve en önemli bilim yuvalarından biri olan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) bizzat Atatürk’ün önerisiyle 1936 yılında Ankara’da kurulmuştur (Fotoğraf 1.6).

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinin isminden yola çıkarak bu fakültenin çalışmaları hakkında neler söyleyebilirsiniz? Açıklayınız.

  • Cevap: Sosyal bilimler alanında o dönemin en önemli bilim adamları tarafından çok önemli çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde dil tarih felsefe ve coğrafya alanlarında çok önemli çalışmalar ortaya konmuştur.

Atatürk, DTCF’nin açılmasını neden istemiş olabilir? Belirtiniz.

  • Cevap: Çünkü sosyal bilimler sayesinde hem toplum daha iyi bilinecek hem de toplumu uygarlık yolunda ileriye götürecek her türlü çalışma ortaya konmuş olacaktır.

DTCF’de yetişmiş veya bu fakültedeki çalışmaları sayesinde sosyal bilimler alanında önemli aşamalar kaydetmiş bilim insanları ile ilgili bilgilerin yer aldığı sayfadaki kutucukları okuyunuz.

  • Cevap:

Edindiğiniz bilgilerden yararlanarak DTCF’nin sosyal bilimler alanındaki önemini açıklayınız.

  • Cevap: DTCF hem yetiştirdiği değerler hem de ortaya koyduğu çalışmalar bakımından ülkemizin gelişmesinde kalkınmasında kilit rol oynamıştır. Dilde tarihe felsefeden coğrafyaya her türlü sosyal bilimler alanında yapılan çalışmaların temellerini atmıştır.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 26 Cevabı

Atatürk’ün bilimsel çalışmalarda Türk dilinin kullanılmasını istemesinin nedeni sizce ne olabilir? Belirtiniz.

  • Cevap: Çünkü halkın bu bilgileri kolaylıkla okuması ve dilimizi aynı zamanda bir ilim dili haline getirme isteğinden kaynaklanmaktadır.

“6. Sınıf Sevgi Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 24” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir