6. Sınıf Sevgi Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 141

Saygı değer öğrencilerimiz 6. Sınıf Sevgi yayınları Sosyal Bilgiler Ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ailenin görevi en baştan, uygun ortamı hazırlamak, kararlı olmak ve kontrol etmektir. Onun yerine endişelenmek, ondan daha çok olayı sahiplenmek çocuğun ders çalışmayı ailesi için yapması gereken bir olay olarak algılamasına neden olur. O zaman çalışmayı aileye karşı kullanır. Yani onları mutlu etmek ya da isteklerine ulaşmak, kızdırmak için kullanmaya başlar. Oysa bu onun işidir ve olumlu, olumsuz sonuçlarına da katlanmalıdır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Ders Kitabı Sevgi Yayınları 6. Ünite Demokrasinin Serüveni Sayfa 139, 140, 141 Yönetim Biçimleri Etkinlik Soruları ve Cevapları

Yönetim Biçimleri

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 139 Cevabı

Hazırlık çalışması

“Demokrasi” kavramı size neler çağrıştırıyor? Söyleyiniz.

  • CevapHerkesin eşit hak ve hürriyetlere sahip olduğu, insanların kendi kendini yönettiği bir düzendir.

Cumhuriyet kurulmadan önce devletimiz nasıl yönetiliyordu? Devletimizin önceki ve şimdiki yönetim biçimleri arasındaki farklılıklar nedir? Açıklayınız.

  • CevapCumhuriyetten önce meşrutiyet sistemi vardır. bu sistemde padişah ve danışma meclisi bulunurdu. Ondan önce ise saltanat sistemi ekber erşed modeli bulunmaktaydı. Ondan önce ise padişahlık babadan oğula geçerdi. Yani saltanat vardı ve devlet hanedanın ortak malıydı.

Aşağıdaki Harita 6.1 ’i ve ülkeler hakkında verilen bilgi kutucuklarını inceleyiniz.

  • CevapDemokrasi için olmazsa olmaz olan kurallar vardır. Bu demokrasinin özelliğini oluşturur. Milli egemenlik, çoğulculuk ve katılım, hürriyet ve eşitlik, hukukun üstünlüğü bunlardan bazılarıdır.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 140 Cevabı

Araştırma: Günümüzde monarşi ile yönetilen ülkeler hangileridir? Araştırınız.

  • CevapBirleşik Krallık, Katar, Norveç, Andorra, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Danimarka, İsveç, İspanya gibi ülkelerdir.

Monarşi ve oligarşi yönetim biçimleri arasındaki farklılıklar nelerdir? Söyleyiniz.

  • CevapMonarşide yönetim tek kişide, oligarşide yönetim bir zümre tekelinde bulunmaktadır.

Monarşi, oligarşi, teokrasi gibi yönetim biçimleri ile ilgili edindiğiniz bilgilerden yararlanarak cumhuriyet yönetimini, bu yönetim biçimlerinden ayıran özelliklerin neler olduğunu söyleyiniz.

  • CevapMonarşi tek kişinin yönetimi, oligarşi zümrenin yönetimi, teokrasi dine dayalı bir yönetimdir. Cumhuriyet ise halkın kendi kendini yönettiği ve hukukunu kendinin belirlediği bir yönetim şekli olarak ortaya çıkmaktadır.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 141 Cevabı

“Demokrasi” kavramından ne anlıyorsunuz? Söyleyiniz.

  • CevapHukukun üstünlüğü, hürriyet, eşitlik ve çoğulculuk ile çoğunluk sağlamayı anlıyorum.

Demokrasinin dayandığı temel ilkeler nelerdir? Aşağıdaki kutucuklarda yer alan ifadelerden yararlanarak söyleyiniz.

  • CevapMilli egemenlik, hukukun üstünlüğü, hürriyet ve eşitlik, çoğulculuk, seçme ve seçilme gibi ilkelerdir.

Bu durum Türklerde demokrasiyi oluşturan temel ilkelerden hangisinin varlığını kanıtlamaktadır? Söyleyiniz.

  • CevapDevletçilik, milliyetçilik, halkçılık gibi ilkelerin varlığını kanıtlamaktadır.

Okulunuzda uygulanan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’nin hangi aşamalarında görev aldınız? Neden?

  • CevapOkul başkanlığı seçimlerinde görev alarak seçimlerin gerçekleşmesinde oy kullanıp okulumuzun temsil edilmesini ve adayın en doğru kişi olmasını sağladım.

Bu projenin, demokrasinin yaşam biçimi hâline getirilmesinde ne gibi katkıları olabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • CevapDemokrasiyi öğrenmek, yaşamak, değerlerine ve ilkelerine sahip olmak gibi katkıları vardır.

Bu proje için yapılan Fotoğraf 6.3’teki gibi seçimlerde oy kullanmak sizce neden önemlidir? Açıklayınız.

  • CevapOkulun temsil edilmesinde öğrencilerin de söz sahibi olduğunu göstermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir