6. Sınıf Sevgi Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 32

Çok değerli öğrencilerimiz 6. Sınıf Sevgi yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Sosyal bilimler başlığı altında genellikle aşağıda listelenen bilim dalları incelenir Bununla birlikte bu dalların bir kısmı diğer akademik disiplin gruplarının da altında yer alabilir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Dil bilgisi, eğer en temel kavram ve terimleri öğrenmeden sürekli yeni şeyleri öğrenmeye çalıştığınız zaman kurallar yığını olarak görünür. Mesela 5. sınıf konusu olan eş anlamlı, eş sesli ve zıt anlamlı kelimeleri tam olarak öğrenmeden; gerçek anlamı, mecaz anlamı, yan anlamı… öğrenmeye çalışırsanız her konuda zihninizdeki bilgileri daha fazla çorba hâline getirirsiniz. Bunun için öğrenmelerinizin gerçekçi ve kalıcı olduğundan emin olun.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Bulmaca Çözüyorum Cevabı

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Sevgi Yayınları 2. Ünite Yeryüzünde Yaşam Sayfa 32 Bulmaca Çözüyorum Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 32 Cevabı

7. Etkinlik: Bulmaca Çözüyorum
Aşağıda bazı iklimlerin ana özellikleri verilmiştir. Verilen özellikler hangi iklim tipine aittir. Altlarına yazınız. Yazdığınız iklim tiplerini bulmaca üzerinde işaretleyiniz.

  • Cevap:

Muson rüzgârlarının etkili olduğu, yılın yarısının bol yağışlı geçtiği iklimdir. Güneş ışınlarının sürekli dik ve dike yakın geldiği yerlerde görülür. Yağışlar bol ve düzenlidir.

  • Cevap: Muson İklimi

Yılın hiçbir ayında yeterli yağış almayan bu iklim bölgesinde aşırı sıcaklıklar görülür.

  • Cevap: Çöl İklimi

Sıcaklıkların sürekli düşük olduğu, toprağın donmuş olduğu iklim alanıdır.

  • Cevap: Kutup iklimi

“6. Sınıf Sevgi Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 32” için 25 yorum

    1. Aynen eğer bu yüzden sözüm düşük olursa ??? çok üzülürüm çünkü hocamız çok disiplinli aşırı derecede disiplinli ve ben bu huyuna sinir olıyorum

  1. Çok değerli öğrencilerimiz 6. Sınıf Sevgi yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Sosyal bilimler başlığı altında genellikle aşağıda listelenen bilim dalları incelenir Bununla birlikte bu dalların bir kısmı diğer akademik disiplin gruplarının da altında yer alabilir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Dil bilgisi, eğer en temel kavram ve terimleri öğrenmeden sürekli yeni şeyleri öğrenmeye çalıştığınız zaman kurallar yığını olarak görünür. Mesela 5. sınıf konusu olan eş anlamlı, eş sesli ve zıt anlamlı kelimeleri tam olarak öğrenmeden; gerçek anlamı, mecaz anlamı, yan anlamı… öğrenmeye çalışırsanız her konuda zihninizdeki bilgileri daha fazla çorba hâline getirirsiniz. Bunun için öğrenmelerinizin gerçekçi ve kalıcı olduğundan emin olun.

    Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

  2. dsfdsoglfkdijhgjdsfdsoglfkdijhgjdsfdsoglfkdijhgjdsfdsoglfkdijhgjdsfdsoglfkdijhgjdsfdsoglfkdijhgjdsfdsoglfkdijhgjdsfdsoglfkdijhgjdsfdsoglfkdijhgjdsfdsoglfkdijhgj

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir