6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Dörtel Yayınları Sayfa 87

Değerli öğrencilerimiz Dörtel yayınları 6. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Eğitim hayatımızın en önemli unsurları başında yer alırken öğrencilerinde yanlış ders çalışma metotlarına yönelmemesi gerekmektedir. Eğer ki yanlış yollara başvururlarsa istedikleri verimi ne yazık ki derslerden alabilmeleri de pek mümkün olmayacaktır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı 

“Kıssa” ne demektir?

  • Cevap:

Kıssanın Kelime Anlamı Nedir?
Kıssa kısaca hikaye demektir. Kur’an kıssaları denildiği zaman , Kur’an’da anlatılan geçmiş toplumlarla ilgili ibret ve öğüt veren hikayeler anlaşılır.

Kıssa Nedir?

Yüce Allah, insanlara doğru yolu göstermek, onlara güzel huy ve ahlak kazandırmak için, öğütlerini değişik biçimlerde anlatmıştır. Kur’an-ı kerim’deki kıssalar, onun öğütlerini daha ilgi çekici hale getirmiştir.

***********

“Andolsun ki onların kıssalarında akıl sahipleri için ibret vardır. Kur’an uydurulabilecek bir söz değildir. Fakat kendinden öncekileri tasdik eden, her şeyi ayrı ayrı açıklayan ve inanan bir toplum için de bir yol gösterici ve bir rahmettir.”
(Yusuf suresi, 111. ayet.)
“Peygamberlerin haberlerinden senin kalbini (tatmin ve) teskin edeceğimiz her haberi sana anlatıyoruz. Bunda sana gerçeğin bilgisi, müminlere de bir öğüt ve bir uyarı gelmiştir.”
(Hûd suresi, 120. ayet.)
Kur’an-ı Kerim’de peygamberlerin ve milletlerin başından geçen olayların yani kıssaların anlatılmasının sebebi ne olabilir? Yukarıdaki ayetleri de dikkate alarak tartışınız. 

  • Cevap: İnsanlar yaptıkları her yanlış davranış karşısında kendine ders çıkarmalıdır  ve bu sayede  insanlarda olan ibadet duygusu ortaya çıkar.