6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Dörtel Yayınları Sayfa 73

Değerli öğrencilerimiz Dörtel yayınları 6. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bu ders yardımcı kaynaklar ve tutulan notlar üzerinden hatırlanır. Bu nedenle bu kaynaklardan sürekli yararlanılmalıdır. Soru çözerken de yine öğrenci takıldığı yerde bu tür kaynaklardan yararlanabilir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevabı 

Nasr suresini ezbere biliyor musunuz? Biliyorsanız ne zaman ve kimden öğrendiniz?

  • Cevap:  Evet biliyorum Nasr suresini bana babam öğretti.

Hamd, tesbih ve mağfiret kavramlarının anlamlarını sözlüklerden araştırınız. Allah’a (c.c.) hamdetmek ne demektir?

  • Cevap:
    Hamd: Övmek, razı olmak, hakkını ödemek ve teşekkür etmek anlamındaki “h-m-d” kökünden gelen tahmîd kavramı sözlükte; tekrar tekrar övmek, “el-hamdü lillah” demek, Allah’ı çok övmek demektir.
    Tesbih: Yüzmek, akmak, gitmek, bir işi bitirmek, geçimi için çalışıp çabalamak, koşuşturmak, uyumak, sakınmak, dinlemek, yeri kazmak ve çok söz söylemek anlamlarındaki “s-b-h” kökünden türeyen tesbih kavramı, din ıstılahı olarak; “Sübhanallah” (Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim) demek ve namaz kılmak” anlamına gelir.
    Mağfiret: Allah’ın kulun hata ve günahlarını örtmesi, ona azap etmemesi, günahlarını bağışlaması anlamına gelir.

Allah’a (c.c.) hamdetmek ne demektir?
Allah’a hamd etmek, Allah’u Teala’dan geldiğini itiraf etmek, onunla Allah rızası için güzel amellerde bulunmak ve o nimete Allah’tan başkasını ortak koşmamaktır.

Allah’ı (c.c.) tesbih etmek hangi yollarla yapılabilir?

  • Cevap: Sübhanallah, Elhamdülillah ve Allah’u Ekber diyerek, namaz kılarak, dua ederek tesbih edebiliriz.

Allah’tan (c.c.) niçin mağfiret dilemeliyiz? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Cevap: İnsan olarak bizler günah işlemeye müsaitiz. İşlediğimiz veya işleyeceğimiz bütün günahların bağışlanması için Allah’tan mağfiret dilemeliyiz.