6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Dörtel Yayınları Sayfa 55

Değerli öğrencilerimiz Dörtel yayınları 6. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Kimi öğrenciler “nasıl olsa Türkçe biliyorum; çalışmasam da olur!” gibi yanlış bir düşünceye kapılıp bu derse fazla ağırlık vermezler. Oysa Türkçe dersine özel bir önem gösterilmelidir. Nitekim Türkçe’nin iyi öğrenilmesi sınav açısından olduğu kadar hayatın geneli açısından da çok hassas bir önem taşımaktadır. Çünkü ana dilimizi güzel konuşmaya ve yazmaya yalnızca sınavlarda değil, yaşgülın her sahasında ihtiyaç duyarız. Ana dilini iyi bilmeyen kişinin düşünce ufku dar olacak, bu da yeterince üretememesine yol açacaktır. Oysa hedefe giden yolda ilerleyen kişinin düşünce kapasitesini olabildiğince geliştirmeye ihtiyacı vardır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 55 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 55 Cevabı 

Peygamberimiz’in (s.a.v.) doğduğu Mekke hakkında neler biliyorsunuz?

  • Cevap

Hz. Muhammed (s.a.v.) peygamber olmadan önce Mekke’de ne gibi olumsuzluklar yaşanmaktaydı?

  • Cevap: Mekkeliler putlara tapıyorlardı, kan davaları güdülüyordu, haram aylarda savaşlar yapılıyordu, panayırlar kurulurdu, eğitime ve öğretime önem verilmiyordu ve kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu.