6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Dörtel Yayınları Sayfa 43

Değerli öğrencilerimiz Dörtel yayınları 6. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Cümlelerle ilgili sorularda, cümlenin ifade ettiği anlamı çıkarabilme ve bu anlamın diğer cümlelerle bağlantısını kurabilme bu tip sorular açısından önemlidir. Paragraflarla ilgili sorularda ana ve yan düşünceleri belirleyebilme, bunun dışında düşünceyi geliştirme yollarını görebilme bu tip soruların doğru cevabına ulaşma açısından açısından önemlidir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı 

Hangi namazların cemaatle kılınması zorunludur?

  • Cevap: Cemaatle kılınması gereken namazlar Farz ve vacip olan namazlardır. Bu namazlar Cuma ve Bayram namazlarıdır.
    Not: Şafiiye göre bayram namazı sünnet olduğu için sadece farz olan cuma namazıdır

Cemaatle namaz kılmanın kişi ve toplum açısından ne gibi faydaları olabilir? Düşüncelerinizi aşağıda boş bırakılan bölüme yazınız.

  • Cevap: Cemaatle namaz kılmak bireysel olarak kişinin kötülüklerden uzak durmasını, iyilikler yapmasını ve güzel bir ahlaka sahip bir birey olmasını sağlar. Toplumsal olarakta insanları, birbirleriyle ilişkilerinde hoşgörülü olmaya, sevgi ve saygıya yöneltir. Bu şekilde toplumda barış, kardeşlik ve huzur ortamı oluşur.