6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Dörtel Yayınları Sayfa 139

Değerli öğrencilerimiz Dörtel yayınları 6. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. En başta belirttiğimiz sorunlar olduğunda çözüm aramak anne babanın görevidir. Ama bir sorun yoksa, o zaman kendi tutumlarını gözden geçirmekte yarar var. Çocuk okula başladığı andan itibaren ders çalışma, ödev yapma gibi konularda tüm sorumluluğu kendi üstüne alan bir ailenin, çocuğun birden bunun kendi sorunu olduğunu fark etmesini isteme hakkı olamamaktadır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 139 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 139 Cevabı 

“İlim öğrenmek kadın ve erkek her Müslümana farzdır.”
(İbn-i Mâce, Mukaddime, 17.)
“İlim ve hikmet, müminin yitiğidir. Onu nerede bulursa alır.”
(Tirmizî, İlim, 19.)
Müslümanları bilimsel çalışmalara yönelten sebepler neler olabilir? Yukarıdaki hadisleri de dikkate alarak tartışınız.

  • Cevap: Bilindiği gibi İslâm’ın ilk emri ‘Oku’ olup Müslümanlar her vesileyle, ayet ve hadislerle, okumaya, araştırmaya yönlendirilmiş, ilim-bilim tedrisi için teşvik edilmiştir. Kur’an’ın 750 ayeti, yani yaklaşık sekizde biri, inananları tabiatı incelemeye, nihai gerçeği arayışlarında akıllarını en iyi şekilde kullanmaya çağırmakta, bilgi elde etmeyi ve ilmî düşünmeyi toplum hayatının bir parçası kılmaya teşvike etmektedir ve Peygamberimiz (s) bilgi ve ilim arayışının, kadın erkek her Müslüman’a farz olduğunu bildirmiştir. Tanınmış İngiliz Oryantalisti ve sonradan Müslüman olan Marmaduke Muhammad Pickthall ise, “Kur’an’ın özellikle tabiat ilimleri konusunda ilme yön verdiğini ve bütün modern buluşlara önderlik ve kaynaklık etmiş olan Tümevarım yönteminin bu tabiat ilimlerinin eseri olduğu doğruysa modern maddî ilerlemelerin itici gücünün Kur’an-ı Kerim olduğunu’’ ifade etmiştir. Bu sebeplerden dolayı Müslümanlar bilimsel çalışmalara yönelmiştir.