6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Dörtel Yayınları Sayfa 104

Değerli öğrencilerimiz Dörtel yayınları 6. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Günlük tekrarın yanında haftalık ve aylık tekrarlar da başarınızı zirveye çıkartır.Konu tekrarı yaparken önemli bilgilerin altını çizin ve en önemli bilgileri karalama şeklinde hızlı not alın. Ayrıca  mümkünse içinizden veya dışınızdan tekrar edin. Ya da konuyu bir arkadaşınıza anlatın. Böylelikle bilgiyi hem görsel hem dokunsal hem de işitsel olarak kaydetmiş olursunuz.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 104 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

6. Sınıf Dörtel Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 104 Cevabı 

“Birbirinizle ilgiyi kesmeyin, birbirinize sırt çevirmeyin, birbirinize dargın durmayın, birbirinize haset etmeyin. Ey Allah’ın kulları, kardeş olun. ” (Buhârî, Edeb, 57,58.)
Yukarıdaki hadisten ilkeler çıkarınız. Bu ilkelerin günlük hayatta neden önemli olduğu hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Cevap: Kimse düşman kesilmesin, herkes birlik olsun, kimse kimseye kötülük etmesin.

İnsanlarla alay etmek niçin yanlıştır?

  • Cevap: İnsanlarla alay etmek, alay edilen kişinin onurunu incitebilir, başkalarının önünde rezil olmasına, özgüvenini yitirmesine, kavgaların, tartışmaların yaşanmasına neden olabilir. İşte bu yüzden alay etmek yanlıştır.

“Ey müminler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın…” (Hucurât suresi, 11. ayet.)

Yorumlayınız.

  • Cevap: Alay etmek kötü bir şeydir. Alay ettiğiniz kadın veya erkek sizden daha iyi ve daha doğru olabilir.