5. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 226

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 5. Sınıf Matematik ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Geleneksel ve özellikle sınava dayalı, yarışmayı özendiren, yaşamı bir savaş alanı olarak tanımlayan toplumlarda ve onun uzantısı olan okullarda sonuç çok önemlidir. Çocuklar elde ettikleri sonuçlarla kıyaslanırlar. 98 almakla 100 almak arasına bir “kıyamet” sığdırılabilir. Bu yüzden geleneksel anlayışta zafere giden her yol mubahtır. Ne yap yap kupayı kap, parayı kazan, rakiplerini geç, zafere ulaş, hep zirvede ol. Bunlar ve benzeri mesajlar toplumsal alanı bir savaş alanı olarak anlatan ve insanların asla birbirlerine güvenmemesi gerektiğini vurgulayan mesajlardır. Böyle bir toplum ve eğitim anlayışında nasıl düşündüğün, nasıl davrandığın, hangi yol ve yöntemleri kullandığın, vicdanen ne hissettiğin önemli değildir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite 2. Bölüm Üçgenler ve Dörtgenler Sayfa 226 Soruları ve Cevapları  

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 226 Cevabı 2017 – 2018 

Gemiler

Çok eski zamanlardan beri gemiler deniz ulaşımının önemli unsurlarından biri olmuştur. Ticari amaçlı olan gemilerin yanı sıra gezinti amaçlı gemiler de bulunmaktadır. Yelkenli gemilerin denizlerde ilerlemelerinde rüzgâr gücünden önemli ölçüde yararlanılır. Rüzgâr gücünden en üst seviyede yararlanılması için yelkenlerin şekli önemlidir. Yandaki fotoğrafı inceleyiniz.

Sizce üçgen ve dörtgen şeklinde yelken kullanılmasının avantajları nelerdir?

Başka geometrik şekillerdeki yelkenler kullanılabilir mi? Neden?

Hazır mıyız?

1) Aşağıdaki üçgen, kare ve dikdörtgenin köşelerini ve köşelerindeki harfleri kullanarak kenarlarını isimlendiriniz.

2) Aşağıdaki kare ve dikdörtgenin kenar uzunluklarını cetvelle ölçünüz ve üzerine yazınız. Şekillerin köşegenlerini çiziniz.

3) Aşağıdaki üçgenlerin kenar uzunluklarına göre çeşitlerini altlarına yazınız.

  • Cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir