5. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 208

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 5. Sınıf Matematik ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken, ödev yaparken, sınavlara hazırlanırken belirli bir hedef doğrultusunda yol almalısınız. amaç belirlemek, ders çalışma isteğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Unutmayın hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez…
Çok çalışmak, verimli çalışmak değildir Ders çalışmak için zamanınızı iyi kullanmak çok önemlidir. Uzun süreli değil daha çok kendinizi derse veriyorsanız, motivasyonunuz devam ediyorsa verimli çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite 1. Bölüm Temel Geometrik Çizimler ve Kavramlar Sayfa 208 Soruları ve Cevapları  

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 208 Cevabı 2017 – 2018 

3) Yandaki kareli kâğıtta verilen doğru parçalarından eşit uzunlukta olanlarının sembolle gösterimini eşleştiriniz.

4) Kareli kâğıtta verilen doğru parçalarına göre aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

5) Yandaki noktalı kâğıtta [KL] // [MN] ve IPRI = ISTI olacak şekilde doğru parçaları çizilmek istenmiştir. Bu çizimlerde hata var mıdır? Hata varsa düzeltiniz.

6) Eşit uzunlukta ve paralel doğru parçası modellerine çevrenizdeki nesnelerden örnekler veriniz. Doğru parçası modellerinin paralel olduklarına nasıl karar verdiniz?

  • Cevap: