5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 86

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Genelde sevinç, üzüntü, kaygı, endişe gibi sorunlar da ne yazık ki sınava çalışacak olan kişinin hem motivasyonunu etkilemekte hem de sınav anında dikkat kaybı gibi sorunlar ile karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda kişinin tam olarak kendini derse verememesinin altında yatan belli başlı bir diğer sebeplerin arasında ise ortamda televizyonun açık olması, kalabalık insan topluluğu, gürültü, çocuk sesleri ders çalışmanıza etki eden sorunların başında yer alıyor. Bu soruna çözüm bulmak adına kendinize daha sessiz bir ortam bulmalı ve gözünüze çarpan her ne varsa odadan kaldırmalısınız.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf Meb Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 86 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 86 Cevabı 

“Onlar (bir de) şöyle dediler: ‘Bu ne biçim peygamber? (Bizler gibi) yemek yiyor, çarşılarda dolaşıyor! Ona bir melek indirilmeli, kendisiyle birlikte o da uyarıcı olmalıydı!’” (Furkan suresi, 7. ayet.)

Peygamberimizin Efendimizin (sav) bizler gibi insan olması, onu örnek almamızı nasıl kolaylaştırmıştır? Sınıfta arkadaşlarımızla konuşalım.

  • Cevap: Onun da bizden farkı olmadığını biz istersek onun kişisel özelliklerini örnek alabileceğimizi vurgular.

“Ameller, niyetlere göredir.” (Buharî, Bed’ül-vahy, 1.)

Peygamber Efendimiz (sav) bu hadisi ile bizlere hangi mesajları vermektedir? Düşünelim ve fikirlerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.

  • Cevap: Niyetimiz hangi yönde olursa amellerimiz de o yönde olur.

Peygamber Efendimizin (sav) fiziki ve ahlaki özelliklerine şemail denir. Bu konuda yazılan eserlere de aynı ad verilir.
(M. Yaşar Kandemir, TDV İslam Ansiklopedisi, C 38, s. 497.)

Siz de bu ünitede sevgili Peygamberimizin (sav) ahlaki şemailini öğrendiniz. Öğrendiklerimizden yola çıkarak Peygamberimizin (sav) ahlaki şemailini anlatan bir panoyu sınıfça hazırlayalım.

  • Cevap: Çok yakışıklı, alımlı, gür sakallı, iri gözlüdür.Dürüst, saygılı, kimseyi kırmaz,  adaletli, merhametli, affedicidir. Kırk yaşına geldiğinde Allah  Teala onu peygamber olarak görevlendirmiştir.