5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 265

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 5. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Bireylerde öz-denetimin gelişebilmesinin altında yatan temel prensiplere bir göz atacak olursak, ailelerin çocuklara belli alanlarda sınırlar koyması, kuralları belirlemesi, bir amaç için mücadele etme duygusu kazandırması gibi değerler olduğunu görürüz. Bu durum çocukların sadece öz-denetim becerilerini geliştirmiyor, aynı zamanda dürtülerini (isteklerini) kontrol edebilme becerisi de kazandırıyor. Çünkü bir iddiaya göre bireylerdeki dürtü kontrol problemi, ailenin erken çocukluk döneminde çocuğa belli sınırlar koyamaması, disiplin kazandıramaması ve doğru şekilde otorite oluşturamaması sonucunda çocuğun sınır ve kural tanımaz hale gelmesiyle de ortaya çıkan bir problem. Her istediğinin yapılıyor olması ve bu durumu çocuğun istismar etmeyi öğrenmesi çocuğun dürtüsel davranmasını pekiştiriyor. Bu alt yapı; öğrencileri çoğu zaman zor ve zahmetli süreçleri metanet ve kararlılıkla aşmaya çalışmak yerine bir an önce daha keyif verici davranışlara yöneltiyor. Bu durum elbette öz-denetim sorununu da temellendiriyor.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 7. Ünite Elektrik Devre Elemanları Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Ünite Elektrik Devre Elemanları  Sayfa 264, 265 Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 264 Cevabı

1. Aşağıda verilen devre elemanlarının görsel ve 4. sembolleri hangisinde yanlış eşleştirilmiştir?

  • Cevap: A

2. Aşağıdaki sembollerle gösterilen devre elemanlarından hangisi bağlı olduğu devreyi açıp kapatmaya yarar?

  • Cevap: D

3. Yukarıda dört öğrencinin aynı özellikte pil ve ampul kullanarak kurduğu devreler verilmiştir. Bunlara göre hangi öğrencinin kurduğu devredeki lamba parlaklığı daha fazladır?
A) Mevlüt
B) Yılmaz
C) Emin
D) Zeynep

  • Cevap: C

4. Yukarıda verilen basit elektrik devrelerinde aynı özellikte pil ve ampuller kullanılmıştır. Bu devrelerin ampul parlaklıkları arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) I > II > III > IV
B) II > III > IV > I
C) IV > III > II > I
D) I > III > IV > II

  • Cevap: D

5. Aşağıda verilen devre şemasında kullanılan devre elemanlarının sayısı ve durumu ile ilgili açıklamalardan hangisi doğrudur?

  • Cevap: D

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 265 Cevabı

6 ve 7. soruları aşağıdaki devre şemalarına bakarak yanıtlayınız.

6. Yukarıda iki basit elektrik devresi verilmiştir. Bu Yukarıda iki basit elektrik devresi verilmiştir. Bu iki devrede lamba parlaklığına hangi devre elemanının etkisi incelenmek istenmiştir?
A) Anahtarın açık veya kapalı olması durumu
B) Lamba sayısı
C) Pil sayısı
D) Kablo uzunluğu

  • Cevap: C

7. Yukarıdaki devrelerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi bağımlı değişkendir?
A) Lamba parlaklığı
B) Pil sayısı
C) Ampul sayısı
D) Anahtarın kapalı olması durumu

  • Cevap: A

8. Basit bir elektrik devresinde ampul parlaklığının x ilişkisi grafikte gösterilmiştir. Bu grafiğe göre x yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) Duy sayısı
B) Ampul sayısı
C) Pil sayısı
D) Anahtar sayısı

  • Cevap: C

9. Yukarıdaki elektrik devresinde ampulün ışık vermediği görülüyor. Bunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Devrede iki ampulün bulunması
B) Pil sayısının fazla olması
C) Pillerin ters bağlanmış olması
D) Anahtarın kapalı olması

  • Cevap: C

10. Bir ampul, bir pil ve elektrik kablosu ile kurulan elektrik devresine sırayla 2 ve 3. pil bağlanarak yukarıdaki devreler hazırlanıyor. Bunlarla ilgili yapılan açıklamalardan hangisi doğrudur?
A Ampul sayısı bağımsız değişkendir.
B) Bu deneyde kontrol edilen değişken yoktur.
C) Pil sayısı bağımsız değişkendir.
D) Lamba parlaklığı I > II > III şeklindedir.

  • Cevap: C

 

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir