5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 206

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 5. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Aldığınız notları evde deftere geçirin. Aldığınız notları mümkün olduğunca aynı günde deftere geçirmeye çalışın bu sayede konu daha aklınızda tazeyken kendinizden ek bilgiler verebilir hatta çizimler yapabilirsiniz.Zorluk seviyesi yüksek olan derslere öncelik verin. Her zaman anlamakta zorlandığınız derslere öncelik verip onları çalışın bu sayede onları çalışmak için daha çok vaktiniz olmuş olur. Sınavda çıkabilecek konulara daha çok odaklanmayı deneyin.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 5. Ünite Işığın Yayılması Sınavlarda Çıkmış Sorular ve Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite Işığın Yayılması Sayfa 206, 207 Sınavlarda Çıkmış Sorular ve Cevapları 2017 – 2018

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 206 Cevabı

1. Bir ışık ışını yansıtıcı yüzeye, yüzeyle 30°lik açı yapacak şekilde gönderiliyor. Yüzeye gönderilen ışık ışını şekildeki gibi yansıyor. Şekildeki N, yansıtıcı normali olduğuna göre, yansıyan ısın ile yüzeyin normali arasındaki açı kaç derecedir?
A) 30 B) 60 C) 90 D) 120

  • Cevap: B

Çözüm

2. Tabloda bazı maddeler ışığı geçirme durumlarına göre işaretlenmiştir. Buna göre I, II ve III ile gösterilen maddeler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

  • Cevap: A

ÇözümYağlı kağıt yarı saydam, beton opak, pencere camı ise saydam cisimdir.

3. Mehmet, güneşli bir günde dışarıdaki oyuncak evinin içerisinde oynamaktadır. Oyuncak evin penceresi ile aynı büyüklükte olan K, L ve M cisimlerini, pencereyi kapatacak şekilde ayrı ayrı pencereye koydu. Her seferinde evinin ışık durumunu tabloya kaydetti. Buna göre, cisimlerin saydamlık durumları aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

A Saydam Yarı saydam Opak
B Yarı saydam Saydam Opak
C Opak Yarı saydam Saydam
D Opak Saydam Yarı saydam

  • Cevap: C

ÇözümK hiç ışık geçirmediği için opak cisimdir. L az ışık geçirdiği için yarı saydam, M çok ışık geçirdiği için saydam cisimdir.

4. Bir düzlem aynaya gelen ışın yüzey normaliyle 30°lik açı yaparak yansımıştır. Buna göre gelen ışın aşağıdakilerin hangisindeki gibi olabilir?

  • Cevap: C

ÇözümGelme açısı yansıma açısına eşittir. C deki çizimde gelme açısı 30° olduğuna göre yansıma açısı da 30°dir.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 207 Cevabı

5. Öğretmen, tam gölgenin nasıl oluştuğunu gözlemleyen öğrencilerden bu durumu basit ışın çizimleri ile göstermelerini istemiştir. Öğrenciler de aşağıdaki çizimleri yapmışlardır. Buna göre hangi öğrencilerin çizimleri doğrudur?

A) Yalnız Ayşe’nin B) Yalnız Ali’nin C) Yalnız Ahmet’in D) Ayşe ve Ahmet’in

  • Cevap: A

ÇözümIşık doğrusal yolla yayılır. Ayşe’nin çizimi doğrudur.

6. Beyza bazı ışık kaynaklarından çıkan ışığın yayılmasını şekillerdeki gibi çizmiştir. Buna göre Beyza’nın çizimlerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I ve III

  • Cevap: A

ÇözümIşık doğrusal olarak her yöne yayılır. Yalnız I. çizim doğrudur.

7. Işık kaynağı önündeki saydam olmayan bir cismin perde üzerinde oluşan gölgesi şekildeki gibidir.
Buna göre;Buna göre;
I. Işık kaynağı cisme yaklaştırılmalıdır.
II. Cisim ışık kaynağına yaklaştırılmalıdır.
III. Perde cisme yaklaştırılmalıdır.
İşlemlerinden hangileri tek başına yapıldığında, oluşan gölgenin alanı büyür?
A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III

  • Cevap: B

ÇözümIşık kaynağı cisme yaklaştırılırsa, yada cisim ışık kaynağına yaklaştırılırsa gölge büyür perde cisme yaklaşırsa gölge küçülür.

8. Bir öğrenci el feneri ile saydam olmayan bir cisme şekildeki gibi ışık tutuyor. Tam gölge oluşumu ile ilgili olarak arkadaşları düşüncelerini ifade ediyor.Tam gölge oluşumu ile ilgili olarak arkadaşları düşüncelerini ifade ediyor.
Ayşe : El feneri cisme yaklaştırılırsa gölge büyür.
Mehmet : Cisim perdeye yaklaştırılırsa gölge küçülür.
Pelin : Perde cisimden uzaklaştırılırsa gölge küçülür.
Buna göre hangi öğrencilerin ifadeleri doğrudur?
A) Yalnız Ayşe B) Yalnız Pelin C) Ayşe ve Mehmet D) Pelin ve Mehmet

  • Cevap: A

ÇözümIşık kaynağı cisme yaklaştırılırsa gölge büyür.