5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 141

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 5. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ailenin görevi en baştan, uygun ortamı hazırlamak, kararlı olmak ve kontrol etmektir. Onun yerine endişelenmek, ondan daha çok olayı sahiplenmek çocuğun ders çalışmayı ailesi için yapması gereken bir olay olarak algılamasına neden olur. O zaman çalışmayı aileye karşı kullanır. Yani onları mutlu etmek ya da isteklerine ulaşmak, kızdırmak için kullanmaya başlar. Oysa bu onun işidir ve olumlu, olumsuz sonuçlarına da katlanmalıdır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Erime Noktası Donma Noktası Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Madde ve Değişim Sayfa 138, 139, 140, 141, 142, 143 Erime Noktası Donma Noktası Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 139 Cevabı

■ 4 kişilik gruplar oluşturalım.
■ 4 kişilik gruplar oluşturalım.
■ Beherglaslardan birine iki adet, diğerine dört adet buz koyalım.
■ Termometreleri beherglaslara daldırıp sıcaklıklarını ölçüp kronometreyi çalıştıralım.
■ Hazırladığınız deney düzeneklerini oda sıcaklığında bırakınız. Buzların erime noktalarını ölçerek tabloya kaydedelim.
■ Her iki beherglastaki buz kalıplarının tamamen erimesi için, geçen süreleri de tabloya kaydedelim.

A ve B kaplarında bulunan buzların miktarları ile erime noktaları arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap:

A ve B kaplarında bulunan buzların miktarları ile erime süreleri arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap:

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 140 Cevabı

■ Şekildeki düzeneği kuralım.
■ Şekildeki düzeneği kuralım.
■ Beherglasın içine 200 ml su dolduralım.
■Termometreyi beherin içine daldırıp suyun başlangıçtaki sıcaklığını ölçelim. Ölçtüğümüz değeri tabloya kaydedelim.
■ İspirto ocağını yakalım.
■ Isıtılan suyun sıcaklığını her 2 dakikada bir ölçerek tabloya kaydedelim. Bu sırada suda meydana gelen değişimleri de gözlemleyelim.

Isıttığımız suyun sıcaklığının sabit kaldığı dakikalar oldu mu? Bu durumun sebebi ne olabilir?

  • Cevap:

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 142 Cevabı

Elif ve Mevlüt saf bir katiyı ispirto ocağıyla ısıtıyorlar. Sıcaklık değişimini termometreyle ölçüp aşağıdaki grafiği çiziyorlar. Grafiğe göre aşağıdaki soruları cevaplandırıyorlar. Elif’in ve Mevlüt’ün kâğıtlarını inceleyip aldıkları puanları tespit ediniz (Her doğru cevap 2 puandır.).

  • Cevap

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 143 Cevabı

Tuna ve Irmak fen bilimleri laboratuvarında bir deney yapıyorlardı. Önce ispirto ocağı üzerinde saf bir sıvıyı ısıttılar. Sıvı kaynamaya başladıktan sonra sıvının sıcaklığını ölçüp kaydettiler. Bu ölçümden 20 dakika sonra sıvının sıcaklığını tekrar ölçüp kaydettiler.Tuna ve Irmak fen bilimleri laboratuvarında bir deney yapıyorlardı. Önce ispirto ocağı üzerinde saf bir sıvıyı ısıttılar. Sıvı kaynamaya başladıktan sonra sıvının sıcaklığını ölçüp kaydettiler. Bu ölçümden 20 dakika sonra sıvının sıcaklığını tekrar ölçüp kaydettiler. Yukarıda verilen metne göre aşağıdaki soruları cevaplandırınız.
1) Irmak ve Tuna’nın yaptığı ilk sıcaklık ölçümüyle ikinci sıcaklık ölçümü arasında nasıl bir ilişki olabilir? Tahmin ederek aşağıdaki sonuçlardan birini işaretleyiniz.
Kaynama noktası düşmüştür.
Kaynama noktası değişmemiştir.
Kaynama noktası yükselmiştir.

  • Cevap:

2) Birinci soruda işaretlediğiniz cevabın nedenini açıklayınız.

  • Cevap: