5. Sınıf MEB Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 48

Değerli öğrencilerimiz 5. Sınıf MEB yayınları Sosyal Bilgiler ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Kitaptaki hemen hemen bütün sorularının cevapları siz kıymetli öğrencilerimiz için eokul sitesi tarafından özgün bir şekilde hazırlandı. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Kaynaklarım yeterli mi: Sınavı gerçekten kazanmak istediğinize kanaat getirdiniz, bilgi düzeyinizi de ölçtünüz ve artık ders çalışmak ve bu sınavı kazanmak istiyorsunuz. O halde şu aşamada yapmanız gereken YGS Türkçeye çalışmak için elinizdeki kaynakların yeterli olup olmadığını belirlemek ve eğer yeterli değilse ek kaynak temin etmek. Öğrenmek, pekiştirmek ve bilgilerin kalıcılığını sağlamak için az sonra değineceğimiz konu tekrarı ve soru çözümü çok önemli olacaktır. Bunun için de doğru kaynaktan çalışmalısınız. (YGS Türkçe için çalışacağınız kaynakları daha sonraki yazılarımızda okuyabilirsiniz.)

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Kültür ve Miras Sayfa 45, 46, 47, 48, 49 Güzel Ülkem Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 45 Cevabı

Ülkemizi her yıl milyonlarca yabancı turist ziyaret etmektedir. Ülkemizi neden çok sayıda yabancı turist ziyaret etmektedir?

  • Cevap: Çünkü ülkemiz geçmişten bugüne bir çok büyük medeniyetin kurulduğu bir coğrafyadır. Bir çok medeniyet bir çok tarihi bina ve tarihi eser bırakmıştır. Turistler hem o medeniyetleri hem de ülkemizin coğrafi güzelliklerini tanımak, gezmek için ülkemizi ziyaret etmektedirler.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 46 Cevabı

Tarihî eserler ülkemizin kültür hazineleridir. Bu hazinelere zarar verenleri uyarmalı, tarihi mirasımıza sahip çıkmalıyız. Bu konuyla ilgili aşağıdaki haberi okuyunuz. Haberin altında yer alan soruların cevaplarını defterinize yazınız.

  • Cevap:

1. Sizin çevrenizde de zarar gören eserler var mı? Varsa kimler, nasıl zarar vermiştir?

  • Cevap: Var. Geçmiş zamanlarda yapılmış bir mescit var. Bu mescit biraz yıpranmış. Ama bu mescidin duvarları kırılmış, üstüne yazılmış ne yazık ki bahçesine çöpler atılmıştır.

2. Tarihî eserleri korumak için hangi önlemler alınmalıdır?

  • Cevap: Halk bilinçlendirilmelidir. Broşürler basılmalıdır. İnsanlara bu konularla ilgili seminerler brifingler verilmelidir. Bir de görevli sayısı arttırılmalıdır. Çünkü çoğu tarihi eserin olduğu yerde güvenlik görevlisi olmadığı için eserlere zarar verilmektedir.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 47 Cevabı

Çevremizdeki doğal güzellikleri ve tarihi eserleri tanıtmaya başlamadan önce bakalım ülkemizin farklı yerlerinde yaşayan arkadaşlarımız kendi çevrelerini nasıl tanıtmışlar? Onların tanıtımlarını okuyarak kendi tanıtımımız için ip uçları elde edelim.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı

Tanıtılan yerler ile yaşadığınız yer arasında hangi benzerlik ve farklılıklar bulunmaktadır?

  • Cevap: Benzerlikler: Denizin olması, Caminin olması, Yerleşim yerlerinin içinde bulunmaları
  • Farklılıklar: Denizin olmaması, farklı coğrafyaların olması…

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 49 Cevabı

Aşağıdaki haritayı inceleyiniz. Yaşadığınız çevre ve yakınlarındaki tarihî yerleri, doğal güzellikleri A bölümüne yazınız. Haritada ziyaret ettiğiniz yerleri veya daha önce ismini duyduklarınızı B bölümüne yazınız.

Aşağıdaki tabloyu çevrenizde bulunan doğal varlıkları, tarihi mekânları ve yapıtları göz önüne alarak doldurunuz.

  • Cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir