5. Sınıf MEB Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 169

Değerli öğrencilerimiz 5. Sınıf MEB yayınları Sosyal Bilgiler ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Kitaptaki hemen hemen bütün sorularının cevapları siz kıymetli öğrencilerimiz için eokul sitesi tarafından özgün bir şekilde hazırlandı. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Çalışmaya başlayan öğrencinin çalışmasını engelleyen bir durumdur. Çalışmaya baslarken hayal kurmaya başlıyorsanız ve çalışmanız engelleniyorsa size iki öneride bulunacağız. Birincisi: Böyle bir durumda kurmak istediğiniz hayali kendinize ödül olarak verin. “Bu ders çalışma seansımı tamamladığım zaman 10 dk.hayal kuracağım” deyin eğer kendinizi kontrol edebilen bir örgenciyseniz çalışma isteğiniz artacaktır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Ünite Küresel Bağlantılar Sayfa 168, 169, 170, 171 Yaşadığım Yerin Ekonomiye Katkısı Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 168 Cevabı

Günlük hayatımızda çeşitli ürünler satın alırız. Satın aldığınız ürünleri inceleyiniz, hepsi ülkemizde mi üretilmiştir?

  • Cevap: Hayır hepsi ülkemizde üretilmemiştir. Çoğu yurt dışından getirilmiştir.

İthalat ve ihracatın ne olduğunu örnek vererek açıklayınız.

  • Cevap: İthalat mesela bizde petrol yok dışarıdan alıyoruz.
  • İhracat: Mesela biz fındık üretiyoruz, yurt dışındaki ülkelere satıyoruz.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 169 Cevabı

Denizli de üretilen peştamalın ülke ve Denizli’nin ekonomisine katkısı ne olabilir?

  • Cevap:Hem üretildiği yerdeki insanlara iş imkanı sağlıyor hem de yurt dışına gönderilerek ülkemize döviz girişinin olmasını sağlıyor. Kısaca ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Edirne‘nin Yunanistan sınırında olması kentin ekonomisini nasıl etkilemiştir?

  • Cevap: İyi etkilemiştir. Çünkü bir çok insan ya yurt dışından ülkemize girerken ya da ülkemizde yurt dışına giderken sınır kapılarından geçmek üzere Edirne’den geçmektedir. Bu da Edirne’nin hareketli canlı bir ekonomiye sahip olmasını sağlamıştır.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 170 Cevabı

Köylüler Adana’nın hangi ürününü ekonomiye kazandırmıştır? Bunu yaparken Adana’nın hangi coğrafi özelliğinden faydalanmışlardır?

  • Cevap: Defne yi kazandırmışlardır. Adana’nın ormanlık alanlarında toplanan defne Adana’da bol bulunduğu için köylüler bunu ekonomiye kazandırmışlardır.

Sizce Arap turistler neden Karadeniz’i tercih etmiş olabilirler?

  • Cevap: Çünkü Araplar sıcaktan kaçmaktadırlar. Karadeniz Bölgemiz her daim serin olduğu için Araplar da hem ormanlık hem de serinlik istedikleri için buralara gelmektedirler.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 171 Cevabı

Ispartalılar gül ürünlerinin ihracatnı arttırmak için ne tür çalışmalar yapabilirler?

  • Cevap: Reklam filmi çekebilirler
  • Broşürler afişler hazırlayabilirler
  • Ünlü isimlere hediye gönderebilirler
  • Gül sanayisi üzerine yatırım yapabilirler

1. Yaşadığınız yerin ülke ihracatına katkısı nedir? Araştırarak yazınız.

  • Cevap: Yaşadığım yer hem turistik güzellikleri, hem sanayisi hem de yer altı kaynakları bakımından zenginliğiyle ülke ekonomisine katkılar sunmaktadır.

2. Yukarıda okuduğunuz örneklerde olduğu gibi sizin yaşadığınız ilde ihracat gelirlerimize katkı sağlayacak çeşitli ürünler ve imkânlar vardır. Bu konuda bir araştırma yapınız. İhracatı arttırmak için başka neler yapılabileceğini düşünerek fikirlerinizi yazınız.

  • Cevap: Fabrikalar kurulmalı ihracat teşvik edilmeli
  • Turistik tesislerin sayısında artış sağlanmalıdır
  • Emek ve iş gücü zenginliği üretim zenginliğine dönüştürülmelidir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir