4. Sınıf Fenbil Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36

4. Sınıflarda bu yıl okutulan Fenbil yayınları Fen Bilimleri Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Fen bilimleri gözlenen doğayı ve doğa olaylarını sistemli bir şekilde inceleme, henüz gözlenmemiş olayları kestirme gayretleridir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Derste ve evde çalışma yöntemleri Bütün diğer derslerinizde olduğu gibi, Türkçe dersinde de öğrenmelerin kalıcı hâle getirilmesi için tekrar şarttır. Okulda öğrendiklerinizi mutlaka evde tekrar etmeli ve kavram haritalarınızı oluşturmalısınız. Okulda öğrendiğiniz konularla ilgili elinizdeki yardımcı kaynakları belli zaman aralıklarıyla tekrar gözden geçirebilir ve konuyu tüm boyutlarıyla ele alabilirsiniz. Ayrıca öğrendiğiniz her konudan sonra birkaç test çözmek, işinizi kolaylaştırır ve sınav deneyimi kazandırır. Özellikle LYS ve TEOG öğrencilerine, her gün 20 tane paragraf ve cümle düzeyinde anlam sorusu çözmelerini tavsiye ediyorum.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

4. Sınıf FenBil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

4. Sınıf FenBil Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı 

Sınıfımızda beşer kişilik gruplar oluşturalım.
• Grubumuzdan arkadaşlarınızın sağlık sorunlarını da dikkate alarak bir kişi seçelim. Seçtiğimiz bir arkadaşımızın dinlenme durumundaki nabız sayısını ölçerek soluk alıp verme sıklığını gözlemleyelim.
• Ölçüm sonuçlarımızı, not edebilmek için bir çizelge hazırlayalım (Çizelge örneği yukarıda verilmiştir.).
• Seçilen arkadaşlarımızdan bir dakika boyunca ip atlamalarını isteyelim. Bir dakika sonunda arkadaşlarımızın nabız sayılarını ölçerek soluk alıp verme sıklığını gözlemleyelim. Ölçüm sonuçlarımızı hazırladığımız çizelgeye not edelim.
Arkadaşlarımızdan birkaç dakika dinlenmelerini isteyelim. Yaptığımız ölçüm sonuçlarından hareketle arkadaşımızın iki dakika süreyle ip atladıktan sonraki nabız sayısının ve soluk alıp verme sıklığının ne olabileceğini tahmin etmeye çalışalım. Yaptığımız tahminimizi çizelgeye not edelim. Çizelgemizdeki verileri kullanarak defterimize bir sütun grafiği çizelim.

Soluk alıp verme sıklığı ile nabız sayısı arasında nasıl bir ilişki vardır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir