4. Sınıf Fenbil Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 144

4. Sınıflarda bu yıl okutulan Fenbil yayınları Fen Bilimleri Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Fen bilimleri gözlenen doğayı ve doğa olaylarını sistemli bir şekilde inceleme, henüz gözlenmemiş olayları kestirme gayretleridir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Bu sayfa genel olarak kullanılabilecek etkili ve verimli ders çalışma yolları hakkında bilgi vermektedir. Bu doküman öğrenciler tarafından okunurken ya da bir öğretmen tarafından anlatılırken bir ders konusunun işlenmesi havası oluşturulmamalıdır. Aynı zamanda anlatılan tekniklerin kısa sürede beceriye dönüşmeyeceği ve bunun için sabırlı olmaları öğrencilere belirtilmelidir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

4. Sınıf FenBil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 144 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

4. Sınıf FenBil Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 144 Cevabı 

Resimde hangi canlılar bulunmaktadır? Bu canlıların büyüklükleri aynı mıdır? Resimde gözümüzle göremediğimiz canlılar da olabilir mi? Arkadaşlarımızla tartışalım.
Resimde ördek, sincap, tavşan, kurbağa ve daha birçok canlı bulunmaktadır. Resimde göremediğimiz canlılar da olabilir.

Mikroskobun geçmişten günümüze gelişimini araştırınız. Araştırmanızı resim ve fotoğraflarla destekleyerek sınıf arkadaşlarınıza bir sunum hazırlayınız.

  • Cevap:  Mikroskobu, ilk önce Hollandalı Zacharias Janssen’in, 1590 olaylarında bir teleskobu tadil etmek suretiyle meydana getirdiği kabul edilmektedir. Ancak bu sıralarda başka Hollandalı, Alman, İngiliz ve İtalyan bilginleri de, mercek sistemi tersine çevrilmiş bir teleskobun, cisimleri büyütmek için kullanılabileceğinin farkına varmışlardır.Nitekim dünyanın güneş etrafında döndüğünü açıkladığı için, engizisyon işkencesine tabi tutulan ve dünyayı güneş etrafında döndüğünü iddia etmekten vazgeçmesi şartıyla Papa tarafından serbest bırakılan meşhur İtalyan bilgini Galilei Galileo (1564-1642) iki mercek kullanarak bazı tecrübelerde bulunmuştu. Bugünkü mikroskobun ana prensiplerini ise 17. asırda Hollandalı Anton van Leeuwenhoek ve İngiliz Robert Hooke bulmuşlardır.

Buzdolabına konulmayan sütün ve uzun süre dışarıda kalan ekmeğin bozulmasının nedeni ne olabilir? Arkadaşlarımızla tartışalım.

  • Cevap: Buzdolabına konulmayan sütün ve uzun süre dışarıda kalan ekmeğin bozulmasının nedeni, mantarların kendi besinlerini kendilerinin üretememesi ve bu ihtiyaçlarını karşılamak için buldukları tüm besin maddelerine ve nemli eşyalara saldırması durumudur.

 

“4. Sınıf Fenbil Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 144” için 2 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir