4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 184

Değerli öğrencilerimiz 4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bu durum size çok daha verimli ders çalışmanın önünü açacak ama sabredip çalışmanız burada ki en önemli kısım.Bu yazımızda önce kendimden sonra çevremdeki kişilerden yola çıkarak neden derse odaklanamadığımız ve verimli ders çalışma yollarını anlattık.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

4.Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Kitabı Sayfa 183, 184 Cevapları

İlköğretim 4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi 6. Ünite Birlikte Yaşama “Taze Fidanın Meyvesi” Metni Cevapları

1. Padişah: “Günaydın Ey Kadın Ana!” demiş. “Neden bu yaşta iki büklüm fidana emek veriyorsun? Bu fidanın yıllar sonra meyve vereceğini bilmiyor musun?” Kadın Ana yaşlı ve iki büklüm hâliyle meyvesini alamayacağı bir fidana neden emek veriyor?

  • Doğru cevap: Çünkü emek verilmeden hiçbir şey meyve vermez. Emek verilip alınan meyve daha huzurlu yenir bu düşüncede olduğunu düşünüyorum.

2. Fidanlar büyüyünce orman olacak. Sen hiç ormanı olan bir kişi gördün mü? Ormanlar kime aittir?

  • Doğru cevap: Orman değil de büyük bir bahçesi olup da içinde bir sürü ağaç olan bir yer gördüm ama bu orman değildir. Ancak ormanlar olsaydı bu ormanlar eğer kimseye ait değil ise insanların hepsine aittir.

3. Toplumun ortak malları nelerdir?

  • Doğru cevap: Toplumun ortak malları okullar, hastaneler, çocuk parkları, kara ve demir yolları, köprüler, akarsular, sahiller, tarihi turistik kültürel ve sanatsal yapı ve eserler örnek olarak verilebilir.

4. “Bu topraklar bize atalarımızdan miras kalmadı, biz onları çocuklarımızdan ödünç aldık.” sözü ile ne anlatılmak istenmiştir?

  • Doğru cevap: Burada anlatılmak istenen bu topraklar bizden sonra çocuklarımızın olacağı için onlara kalacağı için şimdiden onların olduğu anlamına gelir.

5. Gelecek kuşaklara ne bırakmak isterdin? Neden?,

  • Doğru cevap: Gelecek kuşaklara bazı haklar bırakmak isterdim onlara verilip de kullanamadıkları hakları çok rahat kullanmaları için öyle yapmak isterdim.

6. Dünya sadece insanlara mı aittir? Diğer canlılarla ortak paylaşımlarımız var mıdır?

  • Doğru cevap: Hayır dünya sadece insanlara değil başka canlılara da aittir. Evet ortak paylaşımlarımız doğadır. Biz diğer canlılarla en çok ortak olarak kullandığımız ortam doğadır.

7. Mahallemizin temizliğinden sadece belediyenin temizlik görevlileri mi sorumludur?

  • Doğru cevap: Hayır sadece belediye temizlikçileri değil bizde temiz kullanmalıyız yaşadığımız yeri temizlikçi var diye bizim de kirletmemiz saygısızlık olabilir.

8. Köy çeşmesinden bazı ailelerin su kullanması yasaklanabilir mi?

  • Doğru cevap: Tabi ki hayır o çeşme köydeki herkes için yapılmış bir yapıttır. O insanlara yasaklanması haksızlık olurdu. Bence bu da yapılmaması gerekirdi.

9. Parklardaki banklar kime aittir? Üstlerine isim yazmak doğru bir davranış mıdır? Neden?

  • Doğru cevap: Parklardaki banklar orada yaşayan herkese aittir. Hayır üstüne yazı yazmak uygun bir davranış değildir. Bu oradaki insanlara saygısızlık olur.

10. Ozon tabakasının delinmesi seni ilgilendirir mi?

  • Doğru cevap: Tabi ki etkiler.

11. Diktiğin ağaç sadece senin mi? Bahçenizde ya da parklarda benim ağacım dediğin bir ağaç var mı? Yıllar önce senden başka biri de o ağacı sahiplenmiş midir? Yıllar sonra başka biri de sahiplenir mi? Peki o ağaç aslında kimin?

  • Doğru cevap: Hayır diktiğim ağaç sadece bana ait değildir. Hayır yok tüm ağaçlar güzeldir. Tabi ki olabilir. Sahiplenebilir sonuçta o ağaç hep orada alıp götürecek halleri olmadığı için sahiplenebilirler. Aslında o ağaç herkesindir.

12. Okulda oturduğun sıra sadece sana mı ait? Bunları kullanırken dikkatli olman gerektiğini düşünüyor musun? Neden?

  • Doğru cevap: Hayır sadece bana ait değil. Tabi ki çünkü benden sonra o sıralarda başka öğrencilerde okuyacakları için bu yüzden o sıralara zarar vermemiz yanlış bir davranış olmaktadır.

13. Yapılan icatlar kime ait? Sadece yapan insana mı ait?

  • Doğru cevap: Yapılan icatlar tüm insanlar içindir. Tabi ki hayır sonuçta yapan insan zaten başka insanlar kullansın diye icat etmektedirler.

14. Tarihi eserler kimin? Sadece üzerinde bulunduğu ülkeye mi ait?

  • Doğru cevap: Tarihi eserler o ülkede yapılmış olup da orada dikili olarak kalmasıdır. Hayır sadece üzerinde bulunduğu ülkeye ait değildir o yurt da yaşayan herkese aittir.

15. Yaptığımız her şeyi kendimiz için mi yaparız? Ürettiğimiz her şeyi kendimiz için mi üretiriz?

  • Doğru cevap: Aslında hem evet hem hayır eğer kendimiz için olan şeylerse evet ancak bazı şeyleri sadece kendimiz için yapıyor olabiliriz.

16. Toplumun ortak malını birisi kendi malıymış gibi kullanırsa ne olur?

  • Doğru cevap: Çok saçma olur bence çünkü adı üstünde o insanların ortak malıdır. Bir başkası gelip de onu kendi malıymış gibi kullanması çok büyük saygısızlıktır.

17. Birisi toplumun ortak malına zarar verirse (otobüslerin koltuklarına zarar verse, okulun camını kırsa vb.) ne yapmalıyız?

  • Doğru cevap: Yetkili kurumlara ihbar edip cezasının verilmesini sağlamamız gerekir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir