4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 180

Değerli öğrencilerimiz 4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bazen siz kendinizi hazır hissetseniz de çalışma ortamınız buna müsaade etmez. Bu yüzden çalışma alanınızı en iyi şekilde düzenleyin. Peki bunun nasıl yapacağım diyorsanız işe ilk olarak gereksiz ve dikkatinizi dağıtacak her şeyi ortadan kaldırmak ile başlayın. Poster, dergiler, telefon, tablet gibi gibi…. Ama burada ki en önemli kısım telefonlar. Maalesef telefonlar en çok dikkatimizi dağıtan etken.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

4.Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Kitabı Sayfa 179, 180 Cevapları

İlköğretim 4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi 6. Ünite Birlikte Yaşama “Ödül Kimin Hakkı” Metni Cevapları

1. “Ataman yardımcılarını toplamış, hep birlikte kızı aramaya karar vermiş. Köy bekçisini, İlbay’dan yardım istemeye göndermiş.” Ataman İlbay’dan neden yardım istemiş? İlbay neyi temsil ediyor?

  • Doğru cevap: Ataman bir köy yöneticisidir. Ataman ilbaydan daha güçlü ve daha çok bilgiye sahip olduğu için ondan yardım istemiş olabilir.

2. Apartmanda yönetici, sınıfta başkan, takımda kaptan var, her grubun bir lideri var. O hâlde insanların birlikte olduğu yerlerde de bir düzenleyiciye ihtiyaç var mıdır? Bunu kim gerçekleştirir?

  • Doğru cevap: Evet vardır. Orada yaşayan insanlara yardım edecek yol gösterecek birinin olması her zaman gerekmektedir. Bunu oy kullanarak insanların kendisinin seçmesi gerekir böylelikle demokratik bir seçim olmuş olur.

3. Yurttaşların eğitim hakkını kullanmasını kim nasıl sağlar?

  • Doğru cevap: Yurttaşların eğitim hakkını kullanmasını milli eğitim bakanlığı sağlar. Onlar bu hakkı verip insanların okur-yazar olmasını sağlamaktadırlar.

4. Sağlık hakkımızı kullanabilmemiz için ne tür kurumlara ihtiyaç vardır? Bunları kim düzenler?

  • Doğru cevap: Sağlık sigorta kurumlarına ihtiyacımız vardır. Bunları sağlık bakanları düzenler. İnsanlar ancak o zaman sağlık haklarını kullanabilirler.

5. Polis olmadan da birlikte yaşayabilir miyiz?

  • Doğru cevap: Polis olmadan yaşayamayız. Çünkü onlar suçluları yakalayıp bizim daha güvenli bir ülkede yaşamamızı sağlar.

6. Birlikte yaşamak için her zaman bir lidere ya da kurallara ihtiyaç var mıdır?

  • Doğru cevap: Birlikte yaşamak için illaki bir lidere gerek yok ancak kurallara evet ihtiyaç vardır. Çünkü bazen ev arkadaşları arasında bir lider seçemez ancak kurallar onlara yardımcı olabilir.

7. Mahkemeler ne işe yarar? Olmasaydı ne olurdu?

  • Doğru cevap: Mahkemeler suçlulara verilecek cezanın ne kadar olacağını boşanmak isteyen insanları boşamak için vardır.

8. Belediyeler olmasa hayatımız nasıl etkilenir? Tahmin edebilir misin?

  • Doğru cevap: Belediyeler olması orada yaşayan insanlar sorunlarını konuşacak işlerini halledemeyeceklerdi. Bu da onlar arasında sorun çıkarabilirdi.

9. Günlük hayatımızı kolaylaştıran hizmetleri (belediye otobüsleri, okullar, hastaneler vb.) kim sağlıyor?

  • Doğru cevap: Bunları ait oldukları devlet başkanları devlet sağlar.

10. AKUT, Kızılay, Yeşilay vb. sivil toplum kuruluşlarının birlikte yaşamaya katkıları nelerdir?

  • Doğru cevap: Birbirleriyle yaşamaya katkıları insanlara can vermek onları korumaktır.

11. Muhtarın, belediye başkanının, kaymakamın, valinin ve başbakanın görevlerini biliyor musun?

  • Doğru cevap: Görev aldıkları yerdeki insanların mahallenin daha huzurlu daha mutlu bir ortamda yaşamaları orada yaşayan insanların sorunlarını çözmek için yardımcı olurlar.

12. TEMA Vakfı üyesi olsaydın bu durumda ne gibi çalışmalarda yer alırdın?

  • Doğru cevap: Toprakları denetlemek isterdim neresi erozyona daha yatkın bunu belirlemek isterdim.

13. Halka verilen hizmetleri organize eden kurumlar olmasaydı birlikte yaşamamız zorlaşır mıydı? Nasıl?

  • Doğru cevap: Tabi ki zorlaşırdı. Sağlık kurumu olmasa hastalıklar çoğalır, okullar olmasa eğitim olmaz ve bunun gibi birçok şey olmazdı.

14. Sence devlet kurumlarının olmadığı yerde yaşam nasıl olur?

  • Doğru cevap: Yaşam çok zor olurdu. Kimse ihtiyaçlarını karşılayamazdı. Çok zor anlar yaşanırdı hastalıklar meydana gelirdi ve buna bağlı olarak can kayıpları olabilirdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir