4. Sınıf Yakın Çağ Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 93

4. Sınıflarda bu yıl okutulan Yakın Çağ yayınları Matematik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Matematik, sayma, ölçme, cisimlerin şekillerini tanımlama gibi temel işlemlerden ortaya çıkan ve yapı, düzen ve ilişkileri inceleyen bilim dalıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Temelde öğrendiğimiz İngilizce ile uzmanlık alanlarına göre öğrendiğimizi İngilizce çok farklı olabiliyor. Uzmanlık alanlarına göre İngilizce dili değişkenlik gösterebiliyor? Uzmanlık alanlara göre İngilizce ’ye nasıl çalışılmalıdır?

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Ders Kitabı 93. Sayfa Cevapları Uzunlukları Ölçme

Öğrendiklerimizi Kontrol Edelim1

2. Kanguru bir sıçrayışta 3 m yol alır. Baykuş bir sineği 30 m mesafeden görür. Kanguru bu mesafeyi kaç sıçrayışta alır? (TÜBİTAK BİLİM ÇOCUK OYUN KARTLARI)

ÇÖZÜM: 30/3=10 sıçrayış

3. En hızlı koşan memeli hayvan, çitadır. Çita saatte 112 km koşabilir. Çita 3 saatte kaç km koşabilir? (TÜBİTAK BİLİM ÇOCUK OYUN KARTLARI)

 

ÇÖZÜM: 3×112=336 km koşabilir

 

4. 96 metre uzunluğundaki bir hortumdan sekizer metrelik parçalar kesiliyor. Kaç parça elde edilir?
Benzer bir problem de siz kurunuz ve kurduğunuz problemi çözünüz.

ÇÖZÜM: 96/8=12 parça elde edilir

5. Bir firma, 38 çalışanının her birine 3 m kumaş alıyor. Firma toplam kaç metre kumaş almıştır?

 

ÇÖZÜM: 38×3=114 m kumaş

 

6. metresi 17 TL olan kumaşın 20 metresi kaç TL’dir?
ÇÖZÜM: 17×20=340 TL

7. 84 m kumaşın önce yarısı, sonra kalanın yarısı satıldı. Kaç metre kumaş kalmıştır?
ÇÖZÜM:  84/2=42     42/2=21 m kumaş kalır

8. Mete, odasının boyunun yarısını 2 m olarak tahmin etti. Mete’nin odasının boyu
tahminen kaç metredir?
ÇÖZÜM: 2×2=4 m

9. 60 cm uzunluğundaki ayakkabı bağcığından 185 mm kesiliyor. Kalan bağcığın
uzunluğunu santimetre ve milimetre olarak yazınız.
ÇÖZÜM: 60 cm= 60x10=600 mm    600-185=415 mm  41 cm 5 mm 

10.  Osman’ın köyü, bizim köy ile ilçe arasındadır. Osman’ın köyü bizim köyden
5 km 600 m, ilçeden 2 km 400 m uzaklıktadır. Bizim köyün ilçeye uzaklığı kaç km’dir?
ÇÖZÜM:  5600 m+2400 m=8000 m= 8 km

11.  İki parça çamaşır ipi aldık. Parçalardan birinin uzunluğu 3 m 75 cm, diğerinin
uzunluğu 4 m 25 cm’dir. İkisinin uzunluğu kaç m’dir?

 

ÇÖZÜM: 375 cm + 425 cm=800 cm= 8 m

 

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

“4. Sınıf Yakın Çağ Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 93” üzerine 7 yorum

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir